Menú

El corriol camanegre, espècie protegida, torna a nidificar i reproduir-se a les platges vilanovines

Comparteix:
30/04/2020 15:41

Agents Rurals, Policia Local i informadors municipals garantiran les mesures de protecció amb l'obertura de les platges amb restriccions aquest cap de setmana

Durant el període de confinament de la població per la Covid-19, la restricció de les activitats en espais naturals ha facilitat l'activitat i la reproducció de diverses espècies animals. És el cas del corriol camanegre, un petit ocell protegit que cada any nidifica en espais com la desembocadura del torrent de Sant Joan a la Platja de Ribes Roges, la Platja Llarga o la platja de Far.
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es coordina amb els Agents Rurals de la Generalitat per fer el seguiment de les platges, recollint dades i promovent accions de protecció del medi natural. Davant l'obertura l'obertura de les platges per passejar, a partir de demà 1 de maig, es preveu que les mesures per evitar aglomeracions afavoriran la protecció d'aquesta au. En aquest sentit, l'accés a les platges a partir de demà es permet a menors de 14 anys acompanyats d'un adult, que visquin a menys d'un quilòmetre de la platja, amb una estada màxima de 30 minuts. No es permet el bany ni l'ús de les instal·lacions, ni tampoc l'accés de gossos. Per ampliar les opcions de sortida dels gossos, avui dijous s'han reobert els tres espais d'esbarjo existents a la ciutat: a la plaça d'Eduard Maristany davant l'estació de tren, al parc de Baix-a-Mar, i al parc de la Torre d'Enveja. Uns espais on els animals podran córrer deslligats, i els seus amos hauran de complir estrictament les mesures d'higiene i prevenció de la Covid-19 dictades pel govern.
 
Un cop comprovada la presència i activitat reproductiva del corriol camanegre, s'han instal·lat estaques i cordes per protegir els punts de nidificació. Durant les properes setmanes la neteja de les platges es realitzarà de forma manual, i els agents faran el  seguiment de l'evolució del corriol camanegre, recollint les dades i informant la ciutadania sobre la fauna protegida als tancats provisionals i espais del torrent. En cas que la ciutadania tingui informació i observacions sobre la fauna protegida, es demana que es posi en contacte amb l'Ajuntament a través del correu electrònic mediamb@vilanova.cat

Es demana la col·laboració ciutadana per respectar la prohibició de portar animals a les platges, ajudant a mantenir les distàncies de seguretat i evitant les incidències amb la fauna protegida i amb els altres usuaris.

Femella de corriol camanegre amb tres pollets. Foto: Vittorio Pedrochi

Femella de corriol camanegre amb tres pollets. Foto: Vittorio Pedrochi

Tanques de protecció de la zona de nidificació

Tanques de protecció de la zona de nidificació

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració