Menú

Olga Arnau apel·la a la responsabilitat col·lectiva per preservar els serveis essencials del contagi

Comparteix:
31/03/2020 15:42

L'alcaldessa, en una entrevista a Canal Blau reclama que la pressió econòmica de la crisi no recaigui exclusivament en els municipis

Apel·lant a la responsabilitat i solidaritat col·lectiva i amb un extens agraïment a totes les persones i col·lectius socials i ciutadans que s'han mobilitzat arran de la crisi sanitària per la COVID-19 l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha atès aquest migdia l'entrevista realitzada per Canal Blau TV i Ràdio

Els mitjans de comunicació públics han emès en diferit a les 13 h, una entrevista enregistrada aquest matí i en la qual, l'alcaldessa Arnau ha destacat la tasca essencial que realitza el personal sanitari i  assistencial, com també altres col·lectius importants, per exemple les treballadores del sector de l'alimentació i ha demanat el compromís de la ciutadania per minimitzar els risc de contagis en aquelles sortides permeses  per l'estat d'alarma. “Si podem sortir només una vegada per anar a comprar no hi anem quatre vegades” ha demanat Olga Arnau ja que “cal minimitzar al màxim el risc i únicament seguint el confinament ajudarem tots aquests serveis sanitaris. No només aplaudint a les 20 h, sinó tenint aquesta cura per preservar els servies essencials”. La recomanació que ha volgut transmetre la primera regidora de la ciutat és que cal sortir el mínim possible per ajudar a disminuir el risc de contagi.

Quant a les mesures de confinament total que han entrat en vigor a partir d'aquest dilluns, l'alcaldessa ha explicat que “no han tingut un efecte massa important, perquè a l'Ajuntament ja s'havia establert el confinament de tots els serveis no essencials i s'havia activitat el teletreball”. D'altra banda l'alcaldessa Olga Arnau ha anunciat que el funcionament telemàtic establert en el sí del Govern municipal, s'ha fet extensiu als diferents òrgans de govern de l'administració pública de manera que “aquest matí s'ha celebrat la Junta de Govern Local, a la tarda es farà la Junta de Portaveus i s'estan celebrant les diferents comissions informatives prèvies al Ple que  es farà dilluns vinent”.

L'alcaldessa de VNG ha fet un toc d'atenció a les administracions superiors alertant que “les finances municipals no poden afrontar econòmicament totes les peticions que arriben” dels diferents sectors econòmics i socials, insistint que “no pot ser que s'aboqui tota la pressió econòmica en els municipis”. Amb tot i això, ha destacat totes les accions que ha impulsat l'Ajuntament avançant-se a l'impacte de la crisi en la ciutadania i el teixit econòmic i productiu de la ciutat. En aquest sentit, Olga Arnau ha esmentat la moratòria en el pagament del lloguer del parc públic municipal, del qual se'n beneficiaran la setantena de persones que viuen en aquests habitatges municipals així com la intermediació que realitza l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) amb propietaris d'habitatges de la borsa de lloguer social per facilitar que també apliquin moratòria en el pagament dels rebuts del mes d'abril. A més a més, l'alcaldessa ha citat la demanda que ha fet la nostra ciutat, juntament amb d'altres del país, al govern central per a que aprovés avui mesures destinades a aquest col·lectiu.

Quant als impostos i tributs municipals, l'alcaldessa Arnau ha recordat l'ajornament del pagament de l'IBI, l'Impost de Vehicles i la taxa de guals fins al mes de juny, així com l'ajornament també del període voluntari de pagament que s'havia de realitzar a principis de maig. “Aquests ajornaments que tenen un impacte d'uns 18 milions d'euros en la tresoreria municipal faran que haguem d'adaptar també la feina de l'Ajuntament i en les accions i projectes previstos”.

L'alcaldessa s'ha referit als col·lectius econòmics de la ciutat, gremis de comerç i restauració, autònoms, empreses i emprenedors ha explicat que s'estan recollint totes les dades i indicadors per tal d'anar observant l'impacte real que tindrà aquesta crisi en l'economia i teixit productiu de VNG. Olga Arnau ha afirmat que “sabem que la sortida tampoc serà global i alhora, caldrà fer-la esglaonadament per això ens cal anar recollint totes les dades i analitzar la repercussió local de l'epidèmia. Sabem que al conjunt de Catalunya hi ha més de 520.000 treballadors i treballadores afectats per un ERTO i caldrà veure la incidència a Vilanova i la Geltrú”. Quant a les accions en matèria de foment de l'ocupació, l'alcaldessa Arnau s'ha avançat que “des de l'IMET ja es treballa en un pla d'ocupació per establir les mesures i veure quines sortides podran tenir les persones que hagin perdut la seva feina”.

Finalment l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha fet una crida a continuar les accions de solidaritat entre el veïnatge i alertar d'aquelles situacions de vulnerabilitat ja sigui en el cas de persones grans que es troben soles, o bé en el cas de dones que puguin ser víctimes de violència masclista.  Una xacra social que, com a conseqüència del confinament pot comportar situacions agreujades. Olga Arnau ha demanat que “la solidaritat que demanem durant tot l'any també ara és necessària en cas que detectem alguna situació de violència masclista al nostre entorn”. L'alcaldessa ha clos la seva intervenció avançant que la programació cultural que s'està ajornant  s'anirà reprenent en funció del calendari i la reprogramació que es faci també de la resta de festivals d'estiu i ha afirmat que “fer cultura és també una manera de viure i de promoure la nostra economia”. Quant a les activitats, culturals, esportives i lúdiques impulsades tant des de l'Ajuntament com des d'altres entitats, l'alcaldessa ha agraït a aquests col·lectius que promoguin iniciatives per fer-nos passar el confinament de la millor forma possible.

.

.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració