Menú

VNG se suma a la Vaga Mundial pel Clima amb una concentració i la lectura d'un manifest

Comparteix:
26/09/2019 16:46

La regidora de Medi Ambient, Marta Jofra, s'ha referit a la responsabilitat de les administracions i la ciutadania envers el canvi climàtic.

Amb la lectura del manifest de la Vaga Mundial pel Clima i una concentració a la plaça de la Vila a les 12h, on s'hi ha convidat a participar els centres educatius de VNG i la Coordinadora d'Entitats pel Clima, l'Ajuntament de la ciutat se suma aquest divendres a la Vaga Mundial pel Clima. Segons ha explicat la regidora d'Espai Públic i Medi Ambient, Marta Jofra, “serà un acte breu i senzill i per donar continuïtat a la feina que han fet les entitats aquesta setmana i convidar tothom a participar també a la manifestació que es farà a la tarda a Barcelona”.

Quant a la importància d'aquesta mobilització mundial i la presa de consciència sobre els efectes del canvi climàtic, la regidora de Medi Ambient ha expressat  el convenciment que “avui en dia tothom creu i veu els efectes del canvi climàtic tot i que no som conscients dels efectes en la vida quotidiana i la nostra pròpia supervivència”. En aquest sentit, Marta Jorfa considera que “hi ha gent que no hi creu perquè està en joc el propi sistema econòmic i polític d'organització. Hi ha certs lobbies que fan veure que és una exageració”·

En relació a aquesta qüestió la regidora Jofra ha posat d'exemple l'esclafit que vam patir a la capital del Garraf aquest mes d'agost i l'ha relacionat amb l'informe de l'ONU publicat pel Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic on s'alerta del fet que l'any 2100 el nivell del mar haurà pujat 1 metre. Segons Marta Jofra “aquests fenòmens que abans es vivien un cop cada segle passaran a ser anuals i això és un impacte molt gran per ciutats com la nostra que viu de cara al mar”. Quant a la capacitat d'actuació que pot tenir l'Ajuntament envers el canvi climàtic, la titular de la Regidoria de Medi Ambient, s'ha referit a “les millores del nou contracte d'enllumenat públic, que contempla un estalvi anual del 50% en el consum elèctric; l'increment del reciclatge de residus, que actualment se situa en el 30% i es pretén que arribi al 60%, disminuint l'emissió de gasos d'efecte hivernacle; canviar el paradigma actual d'ús del cotxe a determinats indrets de la ciutat i impulsar accions de conscienciació en la ciutadania per tal que consumeixin productes de proximitat i de km0 alhora que es promou un consum més racional de productes animals”. Marta Jofra també ha parlat de promoure l'ús i instal·lació de sistemes d'energia renovables mitjançant les ordenances fiscals i de potenciar l'Agència Local de l'Energia.

La Vaga Mundial pel clima que se celebrarà demà arreu del món, és una mobilització impulsada per les entitats socials i juvenils entorn el moviment ‘Fridays for Future', amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania davant l'emergència climàtica.

.

.

.

.

.

.

Documentació relacionada

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració