Menú

Les Dones amb Memòria tanquen el curs

Comparteix:
20/06/2019 11:18

El Taller d'història en femení La història a les nostres mans s'ha convertit en un referent arreu

Aquest dimarts es va celebrar l'acte de cloenda del curs 2018-2019 del taller La Historia a les nostres mans, format pel grup de Dones amb Memòria.

Durant el curs 1999-2000, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va promoure el taller La història a les nostres mans, i d'aquest taller en va sorgir el Grup de Dones amb Memòria. L'objectiu del taller va ser i és donar visibilitat a la història amb perspectiva de gènere, recuperar la història de la ciutat a partir del valor de l'experiència en femení. Des de la seva creació, el taller i el grup continua recuperant la història local, la qual transmet a les generacions més joves mitjançant diversos tallers que es realitzen a les escoles de primària i centres escolars de secundària i batxillerat a través del programa PAE (Programa d'Animació Educativa).

Durant l'acte, que es va celebrar al Saló de Plens, l'alcaldessa Olga Arnau va animar les dones a seguir difonent tot els eu llegat, "que és el que quedarà en les ments dels nostres joves".

Per la seva banda, la regidora Adelaida Moya va voler destacar el fet que fossin les dones, aquelles que sovint no tenen la paraula, les qui "posin en valor dos aspectes tan interessants com la història oral, que fa arribar millor les vivències, i el fet de compartir, que permet que ens escoltem els uns als altres".

Per la seva banda, Judith Barbacil, la historiadora i dinamitzadora del taller, va donar les gràcies a l'Ajuntament per al seu suport durant 20 anys, i va recordar que, allà on s'ha presentat la iniciativa vilanovina, s'ha convertit en un referent.

Els responsables d'aquest grup de dones valoren molt positivament el fet de donar continuïtat a un projecte de memòria històrica en veu femenina.

L'acte va acabar amb una copa de cava i una fotografia de grup, després de les lectures de les "nenes dels 20, els 30 i els 40" que van mostrar moltes ganes de continuar amb les històries de vida d'aquestes dones anònimes que volen dissenyar un futur millor.

La cloenda es va fer al Saló de Plens

La cloenda es va fer al Saló de Plens

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Gent gran
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració