Menú

L'Ajuntament coordina un dispositiu especial durant la revetlla de Sant Joan pel que fa a la seguretat i la neteja viària

Comparteix:
18/06/2019 12:22

Durant tota la nit 25 agents de la Policia Local vetllaran per la seguretat a les zones de màxima concurrència i un equip de 52 persones realitzaran les tasques de neteja a platges i espais públics.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú coordinarà un any més el dispositiu especial que des de fa anys es porta a terme a la ciutat amb motiu de la celebració de la Revetlla de Sant Joan. Un dispositiu que té per objectiu el reforç pel que fa a la seguretat ciutadana, la mobilitat circulatòria a la façana marítima i la neteja de les platges així com d'aquells espais públics que s'utilitzen per fer-hi les tradicionals revetlles.

Seguretat

Com ja és habitual en els darrer anys, el dispositiu de seguretat durant la revetlla anirà a càrrec de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra. En el cas dels locals, un total de 25 agents treballaran durant la nit i matinada realitzant tasques de detecció i prevenció de possibles incidents.

El dispositiu de la Policia Local preveu patrulles permanents a la façana marítima i presència itinerant a les revetlles autoritzades als diferents xiringuitos de les platges, així com al parc de la Torre d'Enveja, La Collada - Els Sis Camins, plaça de l'Eixaneta, jardins de Francesc Macià, plaça del Port i Parc Samà.

Entre d'altres es farà especial incidència en els controls d'alcoholèmia i drogues en vies urbanes i interurbanes. Els controls es faran a totes les persones que se'ls detecti cometent alguna infracció de trànsit o estiguin implicades en accidents de circulació, però també se'n faran d'aleatoris, amb l'objectiu de millorar la seguretat a les vies urbanes i les carreteres, i prevenir accidents derivats del consum de begudes alcohòliques i/o substancies estupefaents.

La Policia Local també incidirà en la venda d'alcohol a menors d'edat i sancionarà aquells establiments i/o persones que incompleixin la normativa.

A nivell d'assistència mèdica i sanitària, es donarà cobertura a tota la façana marítima amb la presència de 3 ambulàncies amb unitats de suport vital avançat i personal d'infermeria. Estaran ubicades, com en anys anteriors, a l'entrada de les pistes poliesportives del parc de Ribes Roges i a les entrades a les platges del Far i de Ribes Roges. Al Centre Civic Mar (passeig Marítim,73) hi haurà un espai d'atenció i primers auxilis amb personal mèdic i d'infermeria.

Mobilitat

El dispositiu especial també contempla accions de reforç en la mobilitat, de manera que la Policia Local regularà els accessos a la façana marítima. A l'igual que ja es va fer l'any passat, els accessos estaran oberts tota la nit i només es tallarien en cas que l'afluència de vehicles pogués provocar embussos i impedís l'accés i circulació dels serveis d'emergència.

Neteja de les platges i l'espai públic

Amb l'objectiu de minimitzar la presència de residus a l'espai públic i a les platges finalitzades les revetlles, la Regidoria de Serveis Viaris preveu un dispositiu especial de neteja que comptarà amb més efectius personals i materials dels habituals. Segons dades facilitades el dispositiu comptarà amb 52 persones treballant en diferents torns de servei, ordinari i extraordinaris. Així doncs des de la mitjanit hi haurà 4 efectius a les platges de Ribes Roges, Adarró i El Far realitzant tasques de neteja manual, mentre que s'incrementa amb 15 efectius els serveis ordinaris de platges que a partir de les 6 h realitzaran recollida manual de residus a la sorra. Hi haurà dos punts d'inici, d'una banda la platja de El Far i de l'altre la platja d'Adarró.

També s'allargarà els serveis de neteja a la resta de platges: Sant Gervasi, Aiguadolç, Ibersol i Platja Llarga i es col·locaran caixes-contenidor a la zona de la platja de Ribes Roges-Dic de Ponent.

La revetlla però també se celebra als carrers i places de la ciutat de manera que es reforçarà la recollida i neteja amb un camió cisterna a la zona de vianants de Ribes Roges, parc de Ribes Roges i places del Xoriguer, Beatriu de Claramunt, Alumnes Obrers, Peixateria, Cubilot, Fisa, Acàcies, Fàbrica Nova i Cal Ganeta. També hi haurà serveis addicionals amb màquina escombradora pels carrers del centre de VNG i pels carrers que envolten les places dels barris on s'haurà celebrat revetlles de Sant Joan.

Finalment el dispositiu també contempla els serveis de neteja de parcs i jardins a la zona de Ribes Roges i parc de la Quadra d'Enveja programats en dies festius.

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Neteja, residus i reciclatge, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració