Menú

Campanya de recollida d'aliments i joguines

Comparteix:
23/11/2011 12:52

1.300 persones a VNG reben ajut de la Mesa d'Entitats Socials per cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació

La Mesa d'Entitats Socials i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posen en marxa una nova campanya de recollida d'aliments i joguines, de cara a la temporada nadalenca. Per aquest motiu fan una crida a tota la ciutadania que pugui col·laborar fent petites aportacions. Actualment les entitats que conformen la Mesa estan ajudant 1.300 persones a la ciutat amb el subministrament d'aliments.

Tothom qui vulgui col·laborar, pot aportar conserves de tonyina, sardines, llegum cru o cuit, oli, patés i tomàquet envasat. Ja s'estan recollint als centres de primària i secundària de Vilanova i la Geltrú, tant públics com concertats, als Centres cívics municipals (de les 17 a les 20 h), a la Creu Roja (c. de l'Havana, 4), al CEM Parc del Garraf (rda. Ibèrica, 60) i a l'Esportiu la Piscina (c. de Josep Coroleu, 84).

Els aliments seran repartits pel Programa d'aliments per la solidaritat a través de Caritas Interparroquial i l'Assemblea local de la Creu Roja, servei que es presta al llarg de tot l'any facilitant aliments bàsics a les persones de la ciutat que es troben en una situació econòmica precària.

Així mateix, de cara a la temporada nadalenca es manté un any més la recollida de joguines. Han de ser per a nens i nenes fins a 10 anys, preferiblement noves i que no incitin a la violència. Es poden portar a la Creu Roja i també als centres educatius de primària i secundària públics i concertats. 

Les joguines es lliuraran a la Creu Roja en la seva tradicional campanya de Cap infant sense joguines coincidint amb les festes de Nadal i Reis. Tant els aliments com les joguines seran distribuïdes únicament a les persones i famílies que indiquin els professionals de serveis socials municipals o de Caritas Diocesana, que acreditaran la situació de necessitat.

El regidor de Serveis socials, Salut i Convivència de l'Ajutnament de la ciutat, Francesc Sanchez, ha destacat la importància de totes les aportacions, "per senzilles que siguin, bé siguin de forma puntual arran de les campanyes o a partir de les aportacions al llarg de l'any, ja que el més important és el gest i la sensibilitat dels ciutadans i ciutadanes envers les persones que passen per moments molt difícils".

Amb la campanya de l'any passat en aquesta època es va contribuir a què el servei de Banc d'Aliments donés cobertura a 659 famílies, en total a 1.955 persones. A la campanya realitzada el 2010 s'hi van adherir un total de 24 entitats i es van recollir prop de 2.000 quilos de menjar.

Campanya solidària aliments i joguines

Campanya solidària aliments i joguines

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració