Menú

Estudiants d'un màster de 'Slow Food' han conegut els productes auctòctons del Mercat del Centre

Comparteix:
06/03/2009 14:41

Són joves procedents de diversos països que, entre d'altres, han vingut a observar l'activitat pesquera

Un grup de 25 alumnes de la universitat italiana "degli Studio di Scienze Gastronomiche" han estat aquest matí al Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú per conèixer l'espai i els productes autòctons que s'hi venen. Els estudiants, que procedeixen de diferents països, són a la capital del Garraf des de dissabte i se'n tornen demà. Un dels objectius de la seva estada ha estat observar l'activitat pesquera.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha rebut els joves aquest matí a la Casa Olivella. El regidor vilanoví ha manifestat que "una cosa tan senzilla com la gastronomia marca una manera distintiva de fer les coses, de treballar els conreus, d'elaborar productes". En aquest sentit, el regidor vilanoví ha dit que durant aquests dies s'ha intentat "explicar la nostra manera de ser, la nostra identitat i els trets culturals. Quan es ve de fora, sovint es relaciona Vilanova i la Geltrú amb un Estat que té unes característiques diferents, i cal que això es conegui".

Tomàs Álvaro ha recordat als estudiants que "Vilanova i la Geltrú té la sort de disposar de port i platja i alhora de mantenir la vinya i l'agricultura" i els ha picat l'ullet dient-los que si haguessin vingut fa deu dies haurien conegut "el millor Carnaval del món". Els joves, que realitzen un màster de comunicació en gastronomia, aniran aquesta tarda a la Llotja per veure'n el funcionament, tot i que avui el vent ha impedit la sortida a la mar de la majoria de pescadors. Un dels principals interessos dels visitants és conèixer la diversitat de les espècies que es capturen i el sistema de venda a la Llotja. 

L'any passat l'organització del curs ja va portar els seus alumnes a la capital del Garraf i enguany es repeteix experiència. El màster, que és en anglès i es titula Food Culture: Comunicating Quality Products, està adreçat a públic internacional que desitja a aproximar-se a l'estudi de l'alimentació d'una forma innovadora. La Università degli Studio di Szienze Gastronomiche és un centre internacional de formació i recerca de gastronomia. Va ser impulsada per l'associació Slow Food amb la col·laboració de les regions d'Emilia-Romagna i el Piemont. Es va crear l'any 2003 i té una seu a Bra i una altra a Colorno.

Estudiants slow food

Estudiants slow food
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració