Menú

Nova iniciativa per dinamitzar el patrimoni de la ciutat

Comparteix:
15/11/2011 18:29

Se signa un conveni de col·laboració entre l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer i l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès

L'alcaldessa de la ciutat i presidenta de l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer, Neus Lloveras, ha signat un conveni de col·laboració amb l'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès (ADEG), de la mà del seu president, Xavier Cardona.

Aquest acord de col·laboració és un clar exemple de les noves línies de treball cap a les que ha de dirigir-se el sector públic. La intenció és dinamitzar i fomentar el patrimoni, objectiu pel que, cada vegada més, es necessita la implicació i complicitat de l'empresa privada. A més a més, es pretén fomentar accions de cooperació conjuntes entre els dos sectors.

En aquest sentit, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta col·laboració i ha remarcat que aquest acord "és necessari per seguir tirant endavant projectes culturals".

Per la seva banda, Xavier Cardona, president de l'ADEG, ha explicat que aquesta col·laboració "és un privilegi per nosaltres" i ha remarcat que "és essencial que la cultura es relacioni també amb l'empresa privada"

Conveni de col·laboració entre l'OAPVB i l'ADEG
L'acte ha comptat també amb la presència de Marijó Riba, regidora de Cultura de l'Ajuntament de VNG, que ha explicat que aquest conveni "fomenta la col·laboració mútua entre ambdues institucions", fet que ajudarà a "convertir el patrimoni de la ciutat en un referent cultural"

La signatura d'aquest conveni és la primera actuació en aquest camí de col·laboració que realitza l'Organisme Autònom, acord que permetrà potenciar un dels actius més importants de Vilanova i la Geltrú, el patrimoni. Amb la voluntat més global de potenciar la promoció econòmica del municipi, es vol que es conegui arreu la ciutat i el seu patrimoni.

S'inicia una etapa de relacions basades en la col·laboració, l'intercanvi i compartició de recursos. Així, doncs, l'acord es concreta en què, d'una banda, l'ADEG col·laborarà amb l'OAPVB per a l'elaboració d'un pla operatiu de captació de patrocini i mecenatge. A més a més, servirà d'altaveu de les activitats i programes que organitzi l'OAPVB. D'altra banda, l'Organisme Autònom posarà a disposició espais per a activitats com a escenari d'esdeveniments puntuals i programarà visites temàtiques per a empresaris associats a l'ADEG.

L'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer és un ens que gestiona alguns dels equipaments culturals de Vilanova i la Geltrú com són la Biblioteca Museu Victor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, la Torre Blava – Espai Guinovart i la Masia Nova. Des d'aquesta institució es treballa per la conservació, documentació, catalogació, estudi i difusió del patrimoni municipal. 

Descarrega't la foto de portada

Descarrega't la foto

Conveni de col·laboració entre l`OAPVB i l`ADEG

Conveni de col·laboració entre l`OAPVB i l`ADEG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració