Menú

'El traç del progrés' analitza la cartografia urbana de Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
24/11/2011 20:29

El llibre de Jordi Ferrer, que està editat per l'Institut d'Estudis Penedesencs amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG, s'ha presentat al Museu Víctor Balaguer

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha estat l'escenari, aquesta tarda, de la presentació del llibre El traç del progrés. Els fonaments cartogràfics del procés d'eixample urbà de Vilanova i la Geltrú a la segona meitat del segle XIX, que està escrit per Jordi Ferrer Pumareta.

La presentació del llibre, que està editat per l'Institut d'Estudis Penedesencs amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG, ha anat a càrrec d'Albert Tubau, historiador i representant de l'IEP, que ha explicat que aquesta obra "aporta elements innovadors i un alt grau de coneixement". En aquest sentit, Tubau ha destacat que el text "trenca amb algunes visions del segle XIX que fins ara es donaven per fetes" i permet veure "com es donava resposta a les necessitats urbanístiques de l'època".

Per la seva banda, Jordi Ferrer, ha explicat que l'objectiu del text és "establir una proposta estructural de la cartografia urbana de Vilanova i la Geltrú". L'autor del llibre ha destacat que els protagonistes del llibre són els plànols i ha remarcat la necessitat d'entendre i tractar la cartografia històrica "com un bé patrimonial".

L'acte ha comptat amb la presència de Joan Giribet, regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, que ha destacat que aquest llibre "mostra la gènesi cartogràfica de la ciutat" i, a la vegada, "aporta les bases per adaptar-nos als nous temps i seguir treballant per la Vilanova i la Geltrú del futur".

`El traç del progrés`

`El traç del progrés`

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració