Menú

El Govern anuncia el compromís de la Generalitat per tirar endavant l'hospital

Comparteix:
04/06/2013 13:47

El ple de juny aprova la modificació del conveni amb la concessió de la neteja i recollida d’escombraries i també els preus públics per escoles municipals incorporant tarifació social

El regidor de Salut, Francesc Sánchez, va anunciar en la sessió plenària de juny que en Govern té el compromís de la Generalitat per tirar endavant el projecte del nou hospital. Sánchez va explicar que en una reunió amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, van "poder constatar que el projecte tira endavant". L'anunci es va fer en el marc de la discussió d'una moció del Grup Municipal Socialista sobre el manteniment dels serveis sanitaris a la ciutat.

El Ple també va tractar altres temes com la modificació del preu del contracte amb l'empresa concessionària de la neteja viària i la recollida d'escombraries, Valoriza. Aquest ajustament del 6'3% s'acosta a la reducció prevista en el pressupost municipal 2013, que era del 10%. La regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia, va explicar que la proposta passa per allargar la concessió de 10 a 12 anys, reduir els serveis extraordinaris i adaptar les partides destinades a campanyes de comunicació. La regidora va recordar també que es respectaven els llocs de treball i les condicions laborals, tal i com el ple va acordar en una moció.

Iolanda Sánchez, regidora d'Iniciativa per Catalunya-Verds, va anunciar l'abstenció del seu grup en aquest punt, i va valorar la incorporació d'algunes matisacions.

El regidor de la Candidatura d'Unitat Popular, Marc Font, va posar de relleu els canvis en els termes de la negociació amb l'empresa. Font va recordar que s'havia acusat l'oposició de fer perdre la capacitat de negociació quan va presentar una moció sobre aquest tema, "creiem que ara si podem aprovar això".

Santi Rodríguez, en nom del Partit Popular va voler destacar que la reducció en el contracte no és tota la que el Govern va preveure. "És a mig camí, s'eviten danys colaterals, però no tots".

En nom del partit dels Socialistes de Catalunya, Juan Luís Ruiz va demanar la modificació del text de l'acord per tal d'eliminar la referència a la reducció del 10% del contracte, fent referència a que aquesta xifra era fruit "d'una decisió unilateral del Govern".

El punt es va aprovar amb els vots de CiU, PP i CUP i l'abstenció de PSC i IC-V.

El ple també va debatre i aprovar altres qüestions com els membres de la comissió de protocol de la Festa Major, el funcionament del registre d'interessos de l'Ajuntament i el cessament dels dos càrrecs eventuals directius.

En la sessió es va rebutjar, per 10 vots en contra, 8 a favor i 5 abstencions la celebració de correbous, modalitat bous a plaça als terrenys habilitats a la Collada-Sis Camins. Segons la normativa de la Generalitat cal que els plens municipals es manifestin sobre les sol·licituds presentades al seu municipi. Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes van donar llibertat de vots als seus regidors i regidores i la proposta no va prosperar. 

En l'apartat de mocions hiva haver dues intervencions de col·lectius, una en la proposta contra l'avantprojecte de Llei per a la racionalització i la sostenibilitat de l'Administració Local i l'altre sobre la reforma urgent de la Renda Mínima d'Inserció i de suport a la ILP de Renda Garantida de Ciutadania.

Ple de juny 3     Ple de juny 2
Els representants de CCOO i de la UGT van intervenir en el ple

Ple de juny 1

Ple de juny 1

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració