Menú

Exposició i taula rodona sobre compra responsable

Comparteix:
12/02/2013 15:13

L'Ajuntament organitza una mostra i una jornada sobre la compra i la contractació pública responsable

Des d'avui dilluns fins dijous 28, el Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA) acull una exposició europea sobre compra responsable. "Sabem el què comprem?" ens apropa concretament a la compra pública socialment responsable, a través d'una exposició multimèdia que està donant la volta a Europa i que analitza la cadena de producció i de subministrament dels aliments, productes tèxtils, materials electrònics i de la construcció que compren les administracions públiques.

Les administracions públiques a Europa compren mercaderies i serveis que tenen un cost total de 2 bilions d'euros cada any. Aquest és el cost de la provisió de transport, serveis sanitaris, educació, i altres serveis vitals públics. Però qui fabrica totes aquestes mercaderies i amb quines condicions laborals?
A través de l'exposició s'analitzen exemples de productes comprats per administracions públiques mostrant les condicions de producció d'aquests sectors, i mostrant l'oferta de mecanismes i alternatives per a controlar-les.

La mostra arriba a VNG de la mà de SETEM Catalunya, una organització no governamental de solidaritat internacional, independent i participativa que, juntament amb organitzacions del Sud, sensibilitza la societat sobre les desigualtats Nord-Sud, en denuncia les causes i promou transformacions personals i col·lectives per aconseguir un món més just i solidari.

Es pot visitar al CRIA, al carrer de Bonaire número 1, de dilluns a divendres de 9.30 a 13h, i els dimarts i dijous de 17 a 20 h.

Jornada

Paral·lelament, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, també juntament amb SETEM, i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf, ha organitzat una jornada sobre compra i contractació pública responsable. Se celebrarà divendres 22 de febrer de 10 a 13h al centre cívic de La Geltrú.

Partint de la base que les administracions i les empreses públiques han de jugar un paper clau en la promoció d'una forma de consum més ètic, més responsable i més sostenible, aquesta taula rodona va adreçada a responsables tècnics i polítics de les administracions i empreses públiques, amb l'objectiu de compartir, conscienciar i donar informació i eines per a integrar la compra i la contractació pública responsable en les seves organitzacions.

El programa de la jornada inclou una presentació a càrrec de l'Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras, i diverses ponències: "El perquè d'una compra i contractació pública responsable", a càrrec de Teresa Pitarch, directora de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública de la Generalitat; una aproximació al marc legislatiu a càrrec d'Isabel Elías, professora de dret ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona; "Bones pràctiques a nivell europeu", amb Begoña Planas, responsable del projecte compra pública ètica de Setem Catalunya; i "Una experiència propera: el cas de Girona", amb Vicenç Estanyol, advocat de l'Ajuntament de Girona.
Finalment, a dos quarts d'una, s'obrirà un torn de paraules i un espai de debat i intercanvi abans d'oferir les conclusions.

La inscripció a la jornada és gratuïta, però cal inscriure's prèviament a través del correu electrònic a l'adreça rsc@vilanova.cat, indicant nom i cognoms, organització i càrrec.

expo consum responsable

expo consum responsable

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració