Menú

Visita a les obres del carrer de l'Aigua

Comparteix:
11/03/2009 12:11

Mentre duren les obres s'ha establert un servei amb "personal d'ajut" que vetlla per garantir la seguretat i la comoditat dels vianants

Els treballs de reurbanització del carrer de l'Aigua, en el tram comprès entre el carrer de Santa Anna i el carrer del Pare Garí, van a bon ritme. Amb l'inici d'aquestes obres s'inicia la reurbanització d'aquesta part de la ciutat, que també inclourà els carrers dels Picapedrers i de Tarragona. Totes tres obres s'inclouen dintre del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, PINA, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Aquest matí, Joan Ignasi Elena, alcalde de VNG; Iolanda Sánchez, primera tinent d'alcalde; Tomàs Álvaro, segon tinent d'alcalde, i Xavier Oller, regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, han visitat les obres del carrer de l'Aigua. Després s'han desplaçat pel carrer dels Picapedrers fins al carrer de Tarragona per explicar el procès que seguirà aquesta fase de les obres. La visita també ha servit per veure en el mateix lloc on s'intervè el servei que presta el personal que ajuda a la ciutadania a passar per la zona d'obres. Xavier Oller ha explicat en què consisteix el servei de l'anomenat 'personal d'Ajut' que "té com a principal objectiu garantir la seguretat i la comoditat dels vianants durant el temps que duren les obres". Per la seva banda, Joan Ignasi Elena ha volgut incidir el el fet que "totes les obres que s'inicïen ara suposaran la transformació de la ciutat. A les obres de la Llei de Barris cal afegir les del Plan E, el Fons Estatal d'Inversió Local, i les pròpies inversions municipals".

Pel que fa al carrer de l'Aigua, les obres consisteixen en portar a terme la continuïtat amb el tram ja existent, fent-lo de plataforma única, és a dir, amb la separació de l'espai per a vianants i l'espai per a vehicles mitjançant pilones. També es renoven els serveis de l'enllumenat i de la xarxa municipal de reserva, la senyalització i el mobiliari urbà.

Les obres, amb un pressupost de 213.495,36 euros (IVA inclòs), està previst que tinguin una durada de quatre mesos. Mentre durin les obres, la circulació de vehicles del carrer de l'Aigua es desviarà pel carrer de Santa Anna, mentre que la circulació dels vehicles del carrer dels Picapedrers es desviarà pel carrer de Sant Onofre.

Una novetat que s'incorpora en aquesta obra és el servei que porta a terme aquest "personal d'ajut". Aquests agents cívics vetllen perquè els desplaçaments de la ciutadania per les zones afectades siguin el més còmode i segurs possibles.

Les funcions d'aquest "personal d'ajut" són diverses, com observar i resoldre les dificultats que als ciutadans els pugui causar la presència d'una obra en les seves tasques diàries, informar de la presència de maquinària i de personal treballant, indicar les zones habilitades per a passos de vianants, vetllar per la seguretat de tots els vianants, recollir suggeriments i observacions... En definitiva, exercir una tasca d'atenció al ciutadà mitjançant el tracte directe.

Posteriorment, també està previst iniciar la reurbanització del carrer dels Picapedrers, a partir de la segona setmana d'abril, i de l'ampliació de les voreres del carrer de Tarragona, a partir de meitats de maig.

L'actuació urbanística al carrer dels Picapedrers, en el tram comprés entre el carrer de Tarragona i el carrer de l'Aigua, inclou el canvi de sentit de la circulació a tram sud, la instal·lació de nous serveis d'enllumenat i de xarxa de reserva, la pavimentació de plataforma única, amb la conseqüent separació de vianants i vehicles amb pilones, la nova senyalització i nou mobiliari urbà: papereres, bancs, jardineres, i aparcaments per a bicicletes.

Les obres tenen una durada prevista de sis mesos i el seu cost és de 420.000,00 euros.

La reurbanització del costat mar del carrer de Tarragona, entre el carrer del Pare Garí i el carrer dels Estudis, preveu l'ampliació de la vorera, costat sud; la instal·lació de nous serveis d'enllumenat, reg i xarxa municipal de reserva; la pavimentació i l'asfaltat de tota la calçada; la nova senyalització; nou mobiliari urbà: bancs, papereres...; contenidors soterrats; plantació d'arbrat; i el trasllat de la parada de l'autobús.

Les obres tenen una durada prevista de sis mesos i el seu import és de 530.000,00 euros.

Joan Ignasi Elena i Xavier Oller

Joan Ignasi Elena i Xavier Oller
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració