Menú

A partir d'aquesta setmana l'atenció sanitària dels dissabtes es prestarà únicament al CAP de Sant Joan

Comparteix:
02/03/2009 13:00

El CAP Jaume I deixarà de prestar el servei atenció sanitària, que s'unifica per donar una millor assistència mèdica als usuaris i usuàries

A partir d'aquest dissabte, 7 de març, l'Institut Català de la Salut prestarà el servei d'atenció sanitària dels dissabtes únicament al CAP de Sant Joan. Una mesura que vol servir per garantir en tot moment la presència al centre d'un metge/essa, un pediatra i una infermera. L'horari d'atenció al públic seguirà sent el mateix, de les 9.00 hores a les 17.00 hores.

Fins a data d'avui el servei d'atenció primària dels dissabtes es prestava als dos centres sanitaris de la ciutat. Al CAP Jaume I l'equip estava integrat per un metge/essa i un infermer/a, mentre que al CAP Sant Joan l'equip el formen un metge/essa, un infermer/a i un pediatra.

L'objectiu d'aquesta unificació és resoldre una situació que es venia produint a causa de l'antic sistema organitzatiu, ja que en moltes ocasions l'usuari no podia ser atès pel personal sanitari perquè que el metge i/o infermera estaven fora del centre, realitzant atenció domiciliaria. A partir de dissabte vinent, i gràcies a la posada en marxa de la unificació, queda garantida la presència al centre de un equip sanitari bàsic format per un metge i una infermera o infermer.

La nova mesura d'unificació també millora l'accessibilitat dels usuaris que es desplacen al Centre d'Atenció Primària en vehicle, ja que el CAP de Sant Joan disposa de més places d'aparcament al seu voltant que el CAP Jaume I el qual, a causa de la celebració del mercat del dissabte, tenia dificultats d'accés fins i tot per part de les ambulàncies.

El volum d'atenció d'usuaris als dos CAP de Vilanova i la Geltrú durant els dissabtes i les experiències positives que ja s'han donat en d'altres municipis en la unificació de centres ha encoratjat les direccions dels Centres d'Atenció Primària de VNG, Jaume I i de Sant Joan, i a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a posar en marxa d'aquesta iniciativa.

D'altra banda, a partir de dissabte entren en funcionament els nous telèfons d'atenció del CAP Sant Joan. Amb aquest canvi es pretén augmentar l'accessibilitat i millorar l'atenció telefònica tant dels usuaris i usuàries adscrits al CAP de Sant Joan, inclòs el servei de pediatria.

Els nous telèfons del CAP de Sant Joan seran 93 657 17 38, i 93 657 17 39 per consultes pediàtriques.

CAP Sant Joan

CAP Sant Joan

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Salut
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració