Menú

Neus Lloveras assisteix al lliurament del Premi Compromís Democràtic

Comparteix:
19/06/2013 12:59

L'alcaldessa ha estat membre del jurat d'aquest guardó que distingeix la promoció de la participació ciutadana en les polítiques públiques

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la segona tinenta d'Alcaldia, Glòria Garcia, van assistir dilluns a la tarda al lliurament del Premi Compromís Democràtic, concedit pel Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. El guardó reconeix bones pràctiques d'ens locals i del món associatiu per promocionar la participació i la implicació en les polítiques públiques entre la ciutadania.

En la modalitat de bones pràctiques en el món associatiu, el premi va ser per a l'associació Àgora, en reconeixement a la seva contribució a la millora de la qualitat democràtica pel projecte La Verneda-Sant Martí: un àgora de democràcia. Pel que fa als ens locals, es va guardonar el Consell Comarcal de l'Anoia, pel seu treball Diagnosi del voluntariat sènior a la comarca de l'Anoia. L'alcaldessa Neus Lloveras ha format part del jurat d'aquesta primera edició del premi.

L'acte de dilluns va ser presidit per la vicepresidenta del govern de la Generalitat, Joana Ortega. Prèviament va tenir lloc la conferència Participar en la construcció d'una nova societat, a càrrec del doctor en filosofia Jordi Pigem, una reivindicació de la societat postmaterialista basada en les persones més enllà de les coses. Pigem va defensar que ja hi ha indicis que aquesta transformació ja està en marxa, com prova un teixit associatiu que no para de créixer.

Iniciació i formació del voluntariat, mecanismes i metodologies per a la construcció de ciutadania participativa, diàleg entre col·lectius i actors diferents, pressupostos participatius, o nous espais per a la implicació dels joves en la política, són els temes d'algunes de les 36 iniciatives presentades.

Neus Lloveras, membre del jurat del Premi Compromís Democràtic

Neus Lloveras, membre del jurat del Premi Compromís Democràtic

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració