Menú

'Madres', d'Eduardo Walger, es projectarà el 4 de setembre a Neàpolis

Comparteix:
25/08/2008 10:27

El documental del mes de setembre se centra en la història de les mares de la Plaza de Mayo d'Argentina

Els mocadors blancs de les Mares de la Plaza de Mayo són un símbol universal de la lluita pels drets humans. Madres és un documental que apropa a la seva veritables història. Aquest serà el film protagonista del Documental del mes que es podrà veure a l'auditori de Neàpolis, el dijous 4 de setembre, a les 20 hores. L'entrada és gratuïta.

Narrat per disset dones ja octogenàries que, com un cor col·lectiu, donen testimoni del passat per ajudar a comprendre el present. La seva història és inseparable de la dels seus fills. Aquests van desaparèixer quan es va impulsar a la regió el Terrorisme d'Estat amb el fi d'imposar un model econòmic de dependència externa i concentració de capital que va portar el país a l'alienació del patrimoni. Per a que això fos possible, les forces armades van eliminar els referents d'una generació que s'oposava al pla.

Cada dia desapareixien persones a Argentina. No obstant això, el dolor i l'esperança d'aquestes dones les va dur a superar la por i a instal·lar-se en una plaça que significa el centre del poder polític i econòmic del país. La seva vida es va convertir en una cerca dels seus fills i filles, enfrontades sense armes a un poder totalitari i brutal. Aquestes dones continuen lluitant, recuperant les banderes de justícia social enarbolades pels seus fills i preservant així la seva identitat i el seu crit: '30.000 detenidos desaparecidos, presentes, ahora y siempre'.

madres

madres

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració