Menú

El Govern va refusar propostes per a PIVSAM perquè suposaven més impacte en els llocs de treball

Comparteix:
23/11/2011 12:13

El pla de viabilitat de l'empresa municipal fa front a dues problemàtiques diferents: el deute i la manca de feina

El Govern no va acceptar el primer pla de viabilitat que va presentar PIVSAM perquè suposava més pèrdua de llocs de treball. L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha ampliat aquest matí la informació sobre el pla de viabilitat de l'empresa municipal. Lloveras ha volgut remarcar que 'la instrucció política sempre ha estat que afectés els mínims llocs de treball possibles' i per això van refusar d'altres propostes abans d'acceptar el pla que es portarà a votació en el proper consell d'administració de l'empresa.

Aquest pla inclou una reducció de despeses de 180.000 euros i una rebaixa de 400.000 euros en els costos de personal. Les mesures que han de fer possible aquesta reducció de gairebé un 50% en el pressupost de PIVSAM són la suspensió de les retribucions variables en els salaris, la rebaixa dels sous de l'equip directiu, l'amortització de 5 llocs de treball, un ERO temporal de màxim 100 dies durant 2 anys i la reducció de lloguers i d'encàrrecs a empreses externes.

Per Neus Lloveras 'el problema de PIVSAM és de fa molts mesos, i potser si s'hagués aturat abans ara no s'haurien de prendre totes aquestes mesures.' L'alcaldessa ha explicat que 'el pla afronta dues problemàtiques que cal veure per separat', per un costat el deute als proveïdors i per l'altre la manca de feina en l'àmbit de l'urbanisme i la construcció. La primera de les problemàtiques va portar a l'empresa a iniciar la comunicació prèvia per al concurs de creditors. Si el consell d'administració aprova el pla de viabilitat, PIVSAM podrà fer enrere el concurs.

Lloveras creu que les mesures proposades ajudaran a l'equilibri econòmic de l'empresa i garantiran la seva continuïtat durant 2 anys. En aquest temps PIVSAM reorientarà la seva activitat cap a la promoció econòmica. 


Notícia relacionada

RP Govern PIVSAM

RP Govern PIVSAM

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració