La consellera d'Igualtat i Feminisme assisteix a l'acte de cloenda d'un curs especial
Aquest dimecres s'ha celebrat al Teatre Principal l'acte de cloenda del curs que commemora els 25 anys del taller Dones amb memòria.
Un acte que ha servit per reconèixer la tasca de les més de 300 dones que han passat pel taller en tots aquests anys, i que ha presidit Eva Menor, consellera d'Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya.
Menor ha estat rebuda a la zona noble de l'Ajuntament per part de l'alcalde i els regidors i regidores, on ha signat el llibre d'honor abans de dirigir-se al Teatre Principal.
La consellera ha destacat la tasca del taller Dones amb memòria com “una mostra exemplar de com la història local pot esdevenir memòria col·lectiva. I de com el treball en xarxa, entre generacions i des del territori, pot transformar una ciutat i un país”.
Menor ha volgut recordar que “la contribució de les dones que ens han precedit ha servit per obrir camí a les noves generacions, que hem pogut tenir oportunitats i ens hem beneficiat de la lluita d'aquestes dones que van viure la repressió per poder desenvolupar carreres professionals. I és bo que la història de les dones d'aquells anys quedi per escrit, perquè les paraules se les emporta el vent”.
L'acte de cloenda del 25è aniversari ha servit per posar en valor aquest grup de dones que treballa per la recuperació de la memòria de la vida quotidiana del segle XX des de la visió femenina.
S'ha pogut escoltar els testimonis en primera persona de talleristes de diverses èpoques, i s'ha presentat l'himne de Dones amb Memòria “Somnis d'estraperlo”, a càrrec de la coral d'adults de l'escola de música Freqüències, dirigida per Mònica Planas; amb Pau Peñaranda al piano, lletra d'Emilia Romero Tienda, i música de Nico Pérez Carbonell.
L'alcalde Juan Luis Ruiz ha agraït en nom de la ciutat “el treball constant i entusiasta amb el qual heu aportat tant a Vilanova i la Geltrú durant aquests anys. La vostra mirada completa i enriqueix la història local”.
També ha volgut destacar la vessant de comunitat: “el taller ha estat i és un espai familiar de trobada. Un lloc on heu pogut compartir les vostres vivències, on heu fet amigues, heu recordat experiències, heu après coses que no sabíeu, i heu pogut parlar, però sobretot escoltar. Escoltar-vos entre vosaltres, per reviure moments bons i dolents. I heu pogut parlar sense embuts, sense censura, cosa que no vau tenir oportunitat de fer quan éreu més joves. Dones amb Memòria és, doncs, també, un espai de llibertat”.
El regidor de Gent Gran, Julio Ruiz, ha volgut recordar que aquest “és un curs especialment significatiu que posa de relleu la valuosa col·laboració d'aquestes dones en la recuperació de la vida quotidiana del segle XX”.