Menú

'Un far a la fi del món', de Gerard Guix, i 'La tercera màscara', de Care Santos, guanyadors del Premi Menjallibres 2024

Comparteix:
07/06/2024 13:49

El premi és una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura, per fomentar l'hàbit lector entre l'alumnat de 1r a 4t d'ESO

L'Auditori Eduard Toldrà ha estat un any més l'escenari del lliurament del Premi Menjallibres. Una iniciativa del Servei d'Educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques, que té la voluntat de fomentar la cultura i els hàbits lectors entre l'alumnat de 1r a 4t d'ESO dels centres de Vilanova i la Geltrú, així com promoure la seva participació en activitats culturals.

Un far a la fi del món de l'escriptor Gerard Guix (editat per Elàstic) ha estat l'obra més votada per l'alumnat de 1r i 2n d'ESO. Els altres dos finalistes d'aquesta categoria són Noceà de Ricard Efa (Mai Més) i Constel·lacions de Quim Torres (Babulinka Books).

Per la seva banda, els joves de 3r i 4t d'ESO han votat com obra guanyadora La tercera màscara, de l'escriptora Care Santos (Edebé). En aquest cas, els altres finalistes són Omni de Jaume Valor (Llibres del Delicte) i Fills d'Eodhum de Roger Tarrés (Fanbooks).

Durant el curs, tots els autors han visitat Vilanova i la Geltrú per tal de tenir un intercanvi d'impressions amb els alumnes, els quals durant el mes d'abril han votat per escollir la lectura que més els ha agradat.

En aquesta edició del Premi Menjallibres, que manté per part de tots els implicats la valoració positiva de les anteriors, han pres part 325 alumnes de 1r i 2n d'ESO i gairebé 320 de 3r i 4t d'ESO.

Per la primera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, una bona base de comprensió lectora “constitueix un factor clau per a contribuir a l'èxit, tant en la formació acadèmica com en la formació personal i de creació d'una ciutadania crítica”. La regidora ha volgut destacar la importància del projecte pel seu gran treball en xarxa: “connecta diferents agents implicats en l'àmbit de la lectura i és un element dinamitzador i aglutinador del fet cultural”.

La regidora d'Educació, Rosalia Márquez, ha parlat de la importància que representa per la ciutat el Premi Menjallibres com a projecte fonamental de la l'estratègia cultural i educativa del govern. “És un pilar fonamental per a despertar l'interès i la passió per la lectura. Cada any –ha afegit-  resulta un èxit gràcies a la participació de l'alumnat que són els qui es troben al centre del projecte i que els enriqueix de coneixement i competències essencials per al creixement personal i professional”.

A més del lliurament del Premi Menjallibres a les millors lectures de 2024, també s'han atorgat els premis als participants en el Concurs de booktràilers. Enguany s'han presentat 13 vídeos realitzats per un total de 46 alumnes, que han rebut premis dels col·laboradors amb el projecte: la plataforma FilminCat, el Museu del Ferrocarril, Scaparium i Spring Projeccions (responsable de la programació de cinema del Círcol Catòlic).

Premi Menja Llibres 2024

Premi Menja Llibres 2024

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques, Cultura, Educació, Infància, Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració