Menú

Canvi de 605 bombetes de l'enllumenat a les vies principals de VNG

Comparteix:
06/06/2024 11:46

La substitució de làmpades de vapor de sodi per LED implicarà un important estalvi en el consum elèctric

L'Ajuntament està duent a terme el canvi de bombetes de vapor de sodi per tecnologia LED en un total de 605 punts de la ciutat. Continuant amb les tasques de renovació i millora de l'enllumenat públic, des de la setmana passada l'empresa SECE està actualitzant els punts de llum d'una vintena de carrers de la ciutat, entre els quals destaquen vies principals com el passeig Marítim, la ronda Ibèrica, la ronda d'Europa, la rambla de l'Exposició, la rambla de Lluís Companys i la rambla dels Països Catalans.

L'alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz explica que “ja fa temps que estem treballant en la renovació de tot l'enllumenat de la nostra ciutat i ara iniciem una nova fase amb aquesta renovació”. L'alcalde emmarca aquesta actuació en el compromís del govern municipal de millorar l'espai públic, “és evident que l'enllumenat forma part d'aquesta necessària millora”.

Aquesta actuació suposarà una important millora en l'eficiència energètica a l'enllumenat de la ciutat. Els 17 quadres de llum que s'actualitzen tenen ara mateix una despesa de 453.630,59 kW/any. Amb el canvi el consum previst és de 90.340,06 kW/any, cosa que implica un estalvi anual és de 363.290,52 kW.

La millora de l'enllumenat té un cost de 200.947,75 euros, previstos en el pressupost municipal de 2024 dins de les accions d'arranjament de l'espai públic. La Diputació de Barcelona subvenciona el projecte dins de la línia d'ajuts Renovables 2030.

A més de les rondes, el passeig i les rambles, el canvi de punts de llum també inclou les places dels Boleranys, Rajanta i Indústria, el passeig de Ribes Roges, els carrers d'Olèrdola, la Piera, de les Roquetes, Joaquim Blume, d'Albert Ferrer i Soler, Sevilla, Conxita Soler, Pere Jacas, Guillem Rovirosa i Anselm Clavé, i l'avinguda de la Terrosa.

Substitució de fanals de vapor de sodi a la ronda Ibèrica

Substitució de fanals de vapor de sodi a la ronda Ibèrica

Canvi de bombetes a l'avinguda d'Eduard Toldrà

Canvi de bombetes a l'avinguda d'Eduard Toldrà

El canvi comportarà un important estalvi energètic

El canvi comportarà un important estalvi energètic

La renovació té un cost de 200.000 euros finançats amb una subvenció de la Diputació de Barcelona

La renovació té un cost de 200.000 euros finançats amb una subvenció de la Diputació de Barcelona

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració