Menú

A partir del 14 de juny ja es poden presentar les candidatures per escollir els Pabordes i Pabordesses de la Festa Major de VNG 2025

Comparteix:
03/06/2024 10:55

Les candidatures es poden tramitar mitjançant el web www.vilanova.cat o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana

El 14 de juny comença el termini per poder presentar les candidatures per ser escollits Pabordes i Pabordesses de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú de 2025.

El sistema d'elecció és el mateix que es va iniciar ara fa dos anys i que respon a la voluntat del consistori municipal de donar un major protagonisme a les entitats culturals de la ciutat. D'entre les diferents candidatures presentades s'escolliran set persones, que seran les encarregades d'organitzar la Festa Major de l'any vinent.

  • Tres membres elegits entre les diferents associacions de cultura popular vinculades a les cercaviles de la Festa Major, que formen la Taula d'Associacions de Festa Major.
  • Un membre elegit entre les diferents entitats culturals que consten al registre municipal. S'inclou en aquest apartat les AAVV que tinguin una activitat cultural constatada durant tot l'any.
  • Un membre proposat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a la Junta de portaveus i escollit entre les persones que presentin la seva candidatura a Pabordessa o Paborde.
  • Dos membres proposats per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a la Junta de portaveus.

L'any 1997 es creava la figura de les Pabordesses i Pabordes com la comissió ciutadana encarregada de l'organització de la Festa Major de la Mare de Déu de les Neus. Una figura que per la primera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha resultat del tot imprescindible a l'hora d'organitzar la màxima expressió de festivitat a la ciutat, juntament amb el Carnaval. “L'organització de la Festa Major no s'entendria sense la figura d'aquestes dones i homes, que amb el seu treball i esforç, la seva il·lusió i l'estima que tenen per la ciutat, fan que els vilanovins i vilanovines gaudim de la màxima expressió de festa i tradició”

El termini per presentar les instàncies finalitza el 30 de juny. Si bé el tràmit no s'activarà fins al 14 de juny, ja es poden consultar els requisits necessaris i documentació que cal aportar.

Les sol·licituds es poden fer mitjançant el tràmit en línia del web municipal www.vilanova.cat. Hi ha dos tràmits diferenciats: Les entitats culturals que consten al registre municipal i associacions veïnals han de fer servir aquest tràmit , i les persones que vulguin presentar candidatura a títol individual han d'accedir mitjançant aquest altre tràmit . En aquest últim cas, les sol·licituds també es poden fer de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, situada als baixos de l'Ajuntament

Per a més informació us podeu adreçar a la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, al correu electrònic cultura@vilanova.cat, o al telèfon 93-814.00.00, extensió 3130.

Set persones organitzaran la Festa Major 2025

Set persones organitzaran la Festa Major 2025

Membres de la Pabordia 2024

Membres de la Pabordia 2024

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració