Menú

Demà comença el servei de socorrisme a totes les platges de VNG

Comparteix:
31/05/2024 14:46

Tot i la situació d'excepcionalitat per sequera, s'activaran alguns rentapeus als accessos principals

Demà dissabte, 1 de juny, comença a funcionar el servei de salvament i socorrisme a totes les platges de Vilanova i la Geltrú. El Far de Sant Cristòfol, Ribes Roges, Adarró, la República, Sant Gervasi, Aiguadolç, l'Ibersol i Platja Llarga disposaran de vigilància i atenció a banyistes cada dia entre les 10 del matí i les sis de la tarda. En temporada mitjana, fins al 30 de juny, l'equip de socorrisme estarà format per 14 persones, distribuïdes en 5 punts de les platges de VNG.

El servei va començar a funcionar a Ribes Roges fa quinze dies, i ara s'estén a la resta de platges. Aquest any l'equipament per la vigilància s'ha renovat, i s'estan instal·lant set noves torres i punts d'atenció, que milloren les anteriors, incorporant materials més resistents a la corrosió, una bona visibilitat i els suports per a la col·locació de banderes de senyalització de l'estat del mar.

Com a novetat de la temporada, cal dir que a les platges de VNG hi haurà alguns rentapeus en funcionament. Des que es va decretar la situació de sequera, es va aturar l'ús de les dutxes i ruixadors. Ara, però l'Ajuntament ha decidit activar alguns d'aquests elements que estaran en marxa abans de Sant Joan. Funcionarà un dels ruixadors en els punts d'aigua dels accessos principals a les platges.

Un dels serveis que presta l'equip de salvament i socorrisme és el bany assistit a la platja del Far, Ribes Roges i Ibersol. Per utilitzar les cadires amfíbies cal sol·licitar-la prèviament al 637 978 651. L'horari del servei és de 10.30 a 17.30 h.

També com a novetat del socorrisme d'aquest any cal destacar els tallers per gent gran, organitzats per Altesport 2000 S.L., l'empresa que gestiona el servei de vigilància i salvament. Es tracta d'activitats relacionades amb els riscos i la prevenció d'accidents a la platja i el medi aquàtic, la tasca del servei de socorrisme, les tècniques de salvament, assistència i reanimació i també tallers sobre l'ús de la cadira amfíbia.

La temporada mitjana que comença demà es perllongarà tot el mes de juny. A partir de l'1 de juliol les platges entraran en temporada alta, fet que implica un increment en els horaris del servei i també en el personal.

Demà comença el socorrisme a totes les platges

Demà comença el socorrisme a totes les platges

Els principals accessos a les platges tindran un rentapeus funcionant

Els principals accessos a les platges tindran un rentapeus funcionant

Les platges de VNG tindran 7 punts de vigilància i salvament

Les platges de VNG tindran 7 punts de vigilància i salvament

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració