Menú

El Consell Assessor del Pla Estratègic es constitueix per posar les bases de la VNG del futur

Comparteix:
31/05/2024 12:22

Sixte Moral presideix una comissió multidisciplinar que debatrà quins són els reptes de la ciutat per als propers anys

La Masia d'en Cabanyes ha estat l'escenari de constitució del Consell Assessors del Pla Estratègic de Vilanova i la Geltrú, una comissió presidida per l'exalcalde Sixte Moral que pretén debatre quines son les bases sobre la que fonamentar el futur de la ciutat. El consell està integrat per una trentena de persones d'àmbits multidisciplinars com el món empresarial, cultural i veïnal, representants polítics, membres del teixit associatiu, sindicats i persones de l'àmbit de l'ensenyament i la salut, entre d'altres.

Per l'Alcalde VNG, Juan Luis Ruiz, amb la posada en marxa del Consell Assessor “es compleix l'objectiu marcat a l'inici del mandat de planificar la Vilanova i la Geltrú del futur”. “Un govern municipal ha de tenir dues mirades, una de curta per al dia a dia i una de llarga que permeti definir col·lectivament quina ciutat volem per als propers anys” afegia Ruiz.

L'acte de constitució del Consell Assessor no és l'inici dels treballs del Pla Estratègic de Vilanova i la Geltrú, ja que en les darreres setmanes s'han fet treballs preliminars de prospecció i anàlisi. En aquest sentit, el president, Sixte Moral, animava el consell a fer aportacions “des de la subjectivitat col·lectiva per fer millorar la ciutat a través de la diversitat de pensament i d'idees” dels seus membres.

En la presentació s'ha definit que fins a finals de novembre s'aniran realitzant diverses entrevistes i tallers per a establir elements de debat que marcaran els objectius que ha d'assolir el Pla Estratègic. Sixte Moral apunta que “serà important crear una Comissió de Seguiment que validi la consecució dels acords als que arribi el Consell Assessor”. Uns objectius que, segons Moral, “han de ser plausibles i han de transformar les potencialitats en oportunitats”.

A finals del proper mes de juny es posarà a disposició de la ciutadania un portal web per accedir als treballs i debats que es mantenen, així com les activitats planificades i seu el seguiment.

Primera sessió del Consell Assessor

Primera sessió del Consell Assessor

El Consell Assessor del Pla Estratègic

El Consell Assessor del Pla Estratègic

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració