Menú

L'Ajuntament requereix a la concessionària de l'Esportiu la Piscina i Parc del Garraf inversions urgents per garantir el correcte funcionament de les instal·lacions

Comparteix:
28/05/2024 13:22

Un informe municipal prioritza les inversions, el seu cost pressupostat i el calendari d'execució, amb l'objectiu de revertir l'actual situació que ocasiona les queixes dels usuaris

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha fet arribar a Garraf Sport A.I.E., concessionària de l'Esportiu La Piscina i Parc Esportiu del Garraf, el requeriment pel qual s'insta a l'empresa a realitzar, amb caràcter d'urgència, les accions necessàries per garantir el correcte funcionament de les dues instal·lacions, i resoldre així algunes de les principals deficiències que repercuteixen en el seu òptim funcionament i que han causat reiterades queixes entre els seus usuaris.

Durant les darreres setmanes s'han produït diverses reunions entre ambdues parts per abordar la situació i posar damunt la taula les inversions necessàries en manteniment. Per tal d'establir la urgència les accions, des de l'Ajuntament s'ha traslladat a l'empresa el resultat de la diagnosi tècnica, que recull el llistat d'inversions considerades molt urgents, com la reparació de l'automatització del control de temperatura de l'Esportiu La Piscina i la instal·lació de làmpades d'esterilització amb ultraviolats als sis vasos d'aigua: tres al Parc del Garraf i tres a l'Esportiu La Piscina.

Pel que fa a les inversions de caràcter urgent, la diagnosi contempla la compra d'una nova deshumectadora per a l'Esportiu La Piscina, dues noves refredadores pel Parc del Garraf i la línia de vida a la coberta del Parc del Garraf. El llistat també inclou altres inversions necessàries com resoldre la degradació de la façana i coberta de l'Esportiu La Piscina.

A causa de la manca de resposta i l'omissió reiterada del lliurament del Pla d'Inversions 2024, i donat que la situació empitjora a mesura que passen els dies, amb constants queixes dels usuaris, l'Ajuntament requereix a Garraf Sport A.I.E l'execució i calendari de les actuacions necessàries per a recuperar la normalitat en els dos equipaments esportius. El calendari inclou un pressupost aproximat de les accions estimat entre 150 mil i 300 mil euros, dependent de si es tracta de reparació o substitució, i fixa un termini màxim de resolució entre el 21 de juny i el 30 d'agost en funció de cada cas.

El regidor d'Esports, Miguel Ángel Iglesias, ha explicat que la decisió s'ha pres un cop esgotades les vies negociadores i davant una situació que lluny de resoldre's s'està agreujant en els darrers dies “Reclamem que es facin càrrec de les seves competències i que executin les accions de manteniment perquè les instal·lacions estiguin en òptimes condicions d'ús, sense perjudici ni per les persones usuàries ni pel personal que hi treballa”

Pel regidor, es tracta d'inversions urgents i necessàries per revertir una situació que comporta continues queixes i aturades de l'activitat aquàtica, i no descarta adoptar altres mesures si l'empresa concessionària no atén la demanda del consistori. Esperem que no faci falta, perquè no ens agrada el conflicte. Tenim la confiança – ha dit - que aquesta decisió serveixi per desencallar la situació i garantir que tant La Piscina com el Parc del Garraf ofereixin un bon servei als seus abonats.

A més de la realització de la diagnosi tècnica, que ha servit per determinar la urgència de les millores necessàries, des de la Regidoria d'Esports es farà un seguiment dels processos de manteniment i obres.

  • La situació de l'aigua de bany

Pel que fa a la situació actual en quant l'aigua de bany de les piscines d'ambdues instal·lacions, diàriament es realitzen tres analítiques, en diversos moments del dia, per comprovar els paràmetres que fan referència a temperatura, pH, Clor i Cloramines. En cas que alguna de les mesures no s'ajusti als valors establerts es procedeix al tancament de l'accés a les piscines i l'anul·lació de les activitats previstes fins que una nova anàlisi de l'aigua validi la seva òptima qualitat.

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport, Salut, Seguretat i prevenció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració