L'exposició Diàleg, sostenibilitat i experiència artística mostra a La Sala el treball que han fet amb l'artista Albert Llobet
Amb l'objectiu d'aprofundir en valors com el treball en equip, la creació amb esperit crític i la sostenibilitat, el programa Agenda 21 escolar de la regidoria de Medi Ambient ha iniciat un treball conjunt amb la Regidoria de Cultura per tal de transformar el que fins ara havia estat la Mostra d'Objectes Reciclats.
Aquest dijous s'ha inaugurat l'exposició “Diàleg. Sostenibilitat. Experiència artística” al Centre d'art contemporani La Sala, que és el resultat de diversos mesos de treball artístic i educatiu, fent un procés de reflexió i creatiu, amb cinc centres educatius. Les obres que s'hi poden veure són fetes per l'alumnat de 2n de Primària de les escoles Ítaca i L'Aragai, de 3r de Primària de l'escola El Cim, de 6è i de 4t d'ESO de l'escola Santa Teresa de Jesús, i de 3r d'ESO de l'escola Pia.
La regidora d'Emergència Climàtica i Espais Naturals, Iolanda Sánchez, ha destacat durant la inauguració tot el treball previ que s'ha fet abans de l'exposició: “Ens permet fer, des de l'experiència artística, una valoració crítica del funcionament de la nostra societat i de l'impacte que té la contaminació en els nostres espais naturals. Ha estat una experiència molt interessant, enriquidora, que volem seguir impulsant per posar l'art i la cultura en el centre de les polítiques educatives.”
Amb la voluntat de transformar l'antiga Mostra d'art d'objectes reciclats en una experiència més artística i creativa, s'ha dotat de contingut i concepte basant-la en els eixos de creativitat, sostenibilitat, esperit crític i treball en equip.
Així, s'ha aconseguit crear un espai de diàleg entre l'art i la sostenibilitat, incentivant les capacitats creatives de l'alumnat, treballant l'expressió, les emocions, els sentiments i l'esperit crític. Després d'uns mesos de treball, han portat el seu coneixement a la pràctica a través de l'expressió artística amb materials usats, comunicant les seves inquietuds vers la natura.
L'artista contemporani Albert Llobet ha estat l'encarregat de guiar els alumnes en aquest procés: “ha estat molt gratificant entrar a les escoles i viure l'experiència de fer un treball conjunt. M'he adonat que els artistes podem fer moltes propostes en l'àmbit educatiu. El pol cultura – educació - medi ambient és genial per aconseguir un projecte, és una fórmula que caldria anar repetint”.
Un dels aspectes més identificatius de l'obra artística d'Albert Llobet és el vincle amb la natura, la reutilització de materials i la denúncia social. Per això ell exposa a la mostra una peça crítica amb la utilització efímera dels arbres de Nadal naturals, que són arrencats del medi natural només pel gaudi d'uns dies.