Menú

L'Ajuntament de VNG continua la seva aposta per reforçar el treball transversal en la millora de la convivència i el civisme a l'espai públic

Comparteix:
14/05/2024 14:15

L'equip d'agents de civisme fan accions diàries per donar a conèixer la normativa municipal, la promoció de valors envers l'espai públic i la detecció de situacions incíviques que posin en risc la convivència a la ciutat

La neteja i recollida de residus, el consum d'alcohol a l'espai públic, les molèsties de soroll al veïnatge, els aldarulls en horari nocturn, els desperfectes a la via pública, la tinença d'animals... són algunes de les accions que més s'han detectat per part del Servei d'Agents per la Convivència i el Civisme a l'Espai Públic.

Un grup de treball que funciona des de l'any 2017 i que té dins els seus objectius la promoció d'accions per sensibilitzar i donar a conèixer les ordenances municipals en matèria de civisme i convivència, i vetllar per compatibilitzar l'oci i el descans nocturn en determinades zones de la ciutat, especialment durant les nits del cap de setmana.

Inicialment, el servei disposava d'un equip de dues persones. Des del març de l'any passat s'ha reforçat amb quatre persones més. De manera que ara hi ha dos agents durant el dia i quatre agents durant la nit. Els equips són mixts i treballen en parella a peu de carrer, tot i que també realitzen campanyes específiques en centres educatius de la ciutat o equipaments municipals, quan se'ls requereix.

La primera tinenta d'alcaldia i regidora de Civisme, Convivència i Mediació, Teresa Llorens, ha explicat que la tasca diària dels agents "ens permet detectar aquelles situacions que posen en dificultat la convivència i traslladar-les als diferents serveis i departaments de l'Ajuntament per a la seva resolució". "Per nosaltres – ha afegit - és cabdal treballar el civisme si volem afavorir la cohesió social i la convivència a la ciutat". Teresa Llorens també ha destacat el treball pedagògic i de sensibilització que fan diàriament els agents davant les diferents situacions amb les quals es troben "Aquest és el nostre interès, sensibilitzar, i que la ciutadania prengui consciència de la important del civisme per una millor convivència".

Entre els mesos de març i desembre de 2023, els agents de civisme i medicació van intervenir en gairebé tres mil situacions arreu de la ciutat. Les més habituals, planificades segons el barri i el moment del dia, han estat la neteja i la recollida de residus, el consum d'alcohol a l'espai públic, la tinença responsable d'animals i la seva implicació amb la campanya “No deixis rastre”, persones alimentadores de coloms, molèsties de soroll al veïnatge, aldarulls al carrer en horari nocturn, desperfectes en elements urbans i mal ús de l'espai públic, o detecció de persones sense llar i en risc d'exclusió.

Agents de civisme i mediació

Agents de civisme i mediació

.

.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració