Menú

Destil·leries MG, La Cava Wine Bar i Can Batadet, empreses guardonades a la primera edició de la Festa del Turisme, Gastronomia i el Comerç

Comparteix:
25/04/2024 0:22

Una celebració conjunta per a realçar esforç, treball i activitat de tres sectors que aporten gairebé el 30% del valor afegit brut a l'economia local

Al ritme de son i salsa de Lucrècia, es va desgranar en un sopar, amb un menú que integrava fins a 11 plats maridats amb vins i cava de la D.O. Penedès, la primera edició de la Festa del Turisme, la Gastronomia i el Comerç. Una festa que, com evocava la música omnipresent al llarg de la nit, fusionava tres pilars econòmics locals als quals estava dedicada la celebració: el Turisme, la Gastronomia i el Comerç.

Aquests tres sectors han aplegat forces amb l'impuls de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per avançar i treballar estratègies que enforteixin els respectius negocis, activitats i iniciatives que el componen. La festa, organitzada pel Gremi d'Hostaleria de Vilanova, l'Estació Nàutica, Viu Comerç i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, va voler reforçar i fer visible aquesta imatge d'unitat, amb el reconeixement a tres empreses de la ciutat que han destacat per la seva feina en 2024. Així, Destil·leries MG va rebre el premi Turisme 20024, la Cava Wine Bar, el premi Gastronomia 2024 i Can Batadet va rebre el guardó Comerç 2024.

Aquests guardons, així com la celebració de la festa, són part de l'estratègia comuna que s'està desplegant des dels agents de cadascun dels sectors implicats perquè esdevinguin un motor de progrés i creixement econòmic, al mateix temps que configuri i consolidi la ciutat com un destí genuí, singular i sostenible. Tal com assenyala la regidora de Projecció de ciutat, Capitalitat i Empresa, Anna Ribera, en relació als sectors del turisme, la gastronomia i el comerç; “són sectors que juguen un paper essencial en l'economia local. Són un pol d'atracció i fan visible el nostre tarannà. Són els transmissors de la imatge i de la nostra identitat. I no podem oblidar que són font de riquesa, ja que  una de cada dues empreses que facturen igual o més d'un milió d'euros pertanyen al sector de turisme, la gastronomia o el comerç i que juntes representen un 30% del producte interior brut local del sector serveis”.

La Festa va comptar també amb la participació institucional de Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya; Abigail Garrido, diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona i Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú el qual va destacar en la seva intervenció que esdeveniments com els de la Festa del Turisme, la Gastronomia i el Comerç ens fan assolir l'objectiu d'aixecar la mirada de la ciutat i la fan mirar “cap al futur. Hem d'aconseguir tenir una mirada a mitjà i llarg termini, hem de planificar i dibuixar la Vilanova i la Geltrú que volem en el futur, i per això impulsarem un debat al voltant del futur la ciutat, amb un pla estratègic que ben aviat serà realitat amb la creació d'un consell assessor.”

Els premis lliurats en el decurs de la festa tenien l'objectiu de reconèixer l'excel·lència i la dedicació de les empreses locals en els seus respectius àmbits tot posant èmfasi en la idea de fer visible el pes del teixit empresarial de Vilanova i la Geltrú i la contribució al dinamisme i al desenvolupament econòmic del territori.

Destil·leries MG, guanyadora del Premi Turisme 2024, és una empresa vinculada a la ciutat de Vilanova i la Geltrú des de fa generacions, amb una trajectòria que es remunta a 1835. El guardó vol realçar aquest origen familiar i el manteniment del compromís amb la qualitat i la tradició, tot distribuint productes "fets a Vilanova" en el mercats internacionals.

La Cava Wine Bar, premiat en la categoria de Gastronomia 2024, ha esdevingut un referent en l'escena culinària local durant els darrers 8 anys. Amb una aposta pels vins locals i una cuina caracteritzada per la innovació i ús de productes de proximitat.

Finalment, Can Batadet, reconegut amb el Premi Comerç  2024, és un establiment amb més de 50 anys d'experiència, dedicat al producte artesà alimentari i d'excel·lència en l'elaboració de productes propis combinats amb estrets vincles amb la cultura vilanovina.

Reconeixement a la trajectòria

Al llarg de la vetllada també es va fer un reconeixement a diferents establiments emblemàtics locals, com Calçats Ojeda, El Globo i Chacon Joguines, per la seva dedicació i trajectòria. Calçats Ojeda, amb més de 60 anys i dues generacions de dones al capdavant d'aquesta sabateria. El Globo, inicialment una merceria i actualment una botiga de roba infantil, ha superat els 100 anys d'activitat ininterrompuda i ja en porta 117 amb quatre generacions de dones emprenedores a les regnes del negoci. Finalment, Chacon Joguines és un establiment amb 60 anys dedicat des dels seus inicis en una parada del mercat fins a l'actual establiment.

Experiència gastronòmica

La Festa del Turisme, la Gastronomia i el Comerç va esdevenir, tal com s'havia anunciat,  una experiència "multi-tast" amb oferta culinària orientada a exaltar els sabors i els productes locals passats pel sedàs creatiu dels xefs participants. El menú elaborat pels xefs de La Daurada, La Gamberrada, Restaurant Marejol, La Patum i l'Escola d'Hostaleria Ramon Benaprès de Sitges, prometia un viatge farcit de sabors de mar i de la terra, ja des de l'inici, amb un còctel de Destil·leries MG, fins al gelat de llunes de Vilanova de Valenti Helados d'Autor.

El menú reflectia la riquesa dels productes locals i un treball artesà per part dels xefs, des del cabdell a la brasa i la freginada d'alls i ventresca de tonyina vermella, al tàrtar de llobarro de Vilanova amb gelat d'"ajoblanco" i maionesa cítrica de wasabi del Restaurant La Pepa·Origen Mediterrani. Un tast que els comensals van poder seguir en la seva confecció gairebé en directe, tot observant el treball de l'Escola d'Hostaleria Ramon Benaprès de Sitges amb propostes com la croqueta de sípia o el maki de seitó de la llotja de Vilanova, fins a l'albergínia a la flama amb sobrassada de mel, formatge brie i fruits secs del restaurant La Patum o la Sardina de la llotja de Vilanova marinada amb tomàquets de jardí al miso i ratlladura de parmesà. Tots els plats maridats amb vins de la DO Penedès.

Els Premis 2024  Turisme Destil·leries MG; Gastronomia, Cava Wine Bar i Comerç,  Cal Batadet,

Els Premis 2024 Turisme Destil·leries MG; Gastronomia, Cava Wine Bar i Comerç, Cal Batadet,

Reconeixement a les trajectòries comercials Calçats Ojeda, El Globo i Chacon Joguines

Reconeixement a les trajectòries comercials Calçats Ojeda, El Globo i Chacon Joguines

Els alumnes de l'escola d'hosteleria Joan Ramon Benaprés van cuinar part del menú i servir al gairebé 300 assistents

Els alumnes de l'escola d'hosteleria Joan Ramon Benaprés van cuinar part del menú i servir al gairebé 300 assistents

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Consum, Empresa, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració