Menú

VNG incorpora a la celebració de Sant Jordi signatures d'autors locals, música i animació literària

Comparteix:
15/04/2024 14:13

152 parades de llibres, roses i artesania ompliran la plaça de les Neus, la rambla Principal i la rambla de la Pau

La celebració del Sant Jordi a Vilanova i la Geltrú incorpora aquest any un espai de signatures d'autors locals, actuacions musicals i narració de contes. Dos escenaris ubicats a la rambla Principal acolliran música en directe de petit format, i a la plaça de la Vila, al llarg del matí, hi haurà narració de contes adreçada a escolars de 1r i 2n curs, a càrrec de Tirabec, i a la tarda un punt de signatura de llibres d'autors i autores de la ciutat.

Com cada 23 d'abril, la rambla Principal, la rambla de la Pau i la plaça de les Neus acolliran les 152 parades de venda de llibres, roses i artesania, obertes des de les 9 del matí i fins a les 9 del vespre.

La Xarxa de Biblioteques Municipals, com cada Sant Jordi, presenta un programa d'activitats amb protagonisme d'autores i autors locals. Destaca una parada a la plaça de la Vila per tal que tots aquells autors i autores que hagin publicat novetats al llarg del darrer any tinguin l'oportunitat de signar-les. Hi ha dos torns, de 16 h a 18 h i de 18 h a 20 h. Es preveu l'assistència de Xavi López, Àlex Cardona, Mercè Foradada, Sebastià Serra, Andrea Nogales, Susana Peix, Maria Rosa Nogué, Francesc Sanahuja, Raquel Casas, Cecília Lorenzo, Fco. Javier Millán, Raquel Abad, Niloa Gray i Teresa Guiluz.

Les biblioteques, en col·laboració amb Canal Blau, oferiran la setmana del 22 d'abril "Els autors locals per Sant Jordi", gravacions que s'emetran a la TV i a les xarxes socials on cada autor presenta la seva novetat. A més, el dia de Sant Jordi, a les 12 h, les biblioteques de Vilanova i la Geltrú organitzen "La tertúlia de Sant Jordi", amb Cristina Torremorell, directora de la Biblioteca Joan Oliva i Milà, Sebastià Serra, il·lustrador i escriptor, i Xavier Vernetta, escriptor i professor de literatura.

L'EMAID dissenya la imatge

Aquest any l'elaboració de la imatge identificativa de les parades del 23 d'abril l'ha realitzat l'alumnat de primer curs de Cicle formatiu de Grau Mitjà de Producte Gràfic Interactiu de l'EMAID (Escola Municipal d'Art i Disseny). Estudiants de mòdul de dibuix artístic han dut a terme un treball utilitzant la tècnica tampogràfica, creant segells i formes relatives a Sant Jordi, que ha estat la base per l'elaboració de les targetes identificatives i les pancartes i cartells identificatius d'espais.

Escenaris a la Rambla i a la plaça de la Vila

Les actuacions previstes en els tres escenaris ubicats a la rambla i a la plaça de la Vila el 23 d'abril combinaran música, animació, narració de contes i poesia i titelles.

Rambla Principal (davant del Boulevard Diana)
11 h Titelles “la Pajarera”.
12 h Mamaluca Baila.
17 h Tararé Rios i Natalia de la Fuente.
18 h Cantada ECOL3VNG.
19 h Polick (Pedro Rosendo).
20 h Roger Whipp.

Rambla Principal (davant de l'escola El Cim)
11 h Corrandes Animació (Bernat Mandolín).
13 h Nosotros, los Árboles. Narració oral de temàtica ecològica-poètica.
17 h Titelles “La Pajarera”.
18 h Ona Espai Musical.
19 h Xató Vilanoví.

Plaça de la Vila
10 h Tirabec Conte.
11 h Tirabec Conte.
13.30 h Concert de Musicàrea.
19 h Falcons.

Més activitats de les biblioteques per Sant Jordi

Altres accions que duen a terme les biblioteques són l'edició de guies de lectura de novetats (adults i infantil) i la Guia local i comarcal, que recull tots els documents relacionats amb Vilanova i la Geltrú i la seva comarca publicats al llarg del darrer any. També editen cada any, des de l'any 2019, el programa de Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú que recull totes les activitats relacionades amb la cultura i la lectura del mes d'abril.

Al llarg del mes d'abril els aparadors de la biblioteca Joan Oliva i de l'Armand Cardona mostren les novetats publicades amb motiu de la diada de Sant Jordi, tant per a adults com per a públic infantil i editen conjuntament un punt de llibre commemoratiu de la diada de Sant Jordi.

Altres activitats literàries a les biblioteques

• Dissabte 6 d'abril a les 12 h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. HORA DEL CONTE: La nena i la biblioteca.

• Divendres 19 d'abril a les 20 h a la biblioteca Joan Oliva. PRESENTACIÓ DE LLIBRE: l'edició crítica del llibre de Carlos Rodríguez del Risco "Yo he estado en Mauthausen".

• Dissabte 20 d'abril a les 11 h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. HORA DEL CONTE NADONS: Sant Jordi.

• Dissabte 20 d'abril a les 18 h a la biblioteca Joan Oliva i Milà. HORA DEL CONTE: L'aventura del cavaller Filibert.

• Dissabte 27 d'abril a les 12 h a la biblioteca Joan Oliva i Milà. HORA DEL CONTE: Un regal d'alegria. Presentació del conte de Montse Balada, text, i Subi, il·lustració. A càrrec de Montse Panero i amb la presència dels autors. En col·laboració amb El Cep i la Nansa edicions.

• Dissabte 27 d'abril a les 18 h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. TROBADA AMB L'ESCRIPTOR Antoni Munné-Jordà per comentar el llibre "Entre Sant Peters i Sant Pau".

152 parades aquest any per Sant Jordi a VNG

152 parades aquest any per Sant Jordi a VNG

Els autors locals signaran llibres a la plaça de la Vila

Els autors locals signaran llibres a la plaça de la Vila

Parades de roses i llibres a rambla Principal i la rambla de la Pau

Parades de roses i llibres a rambla Principal i la rambla de la Pau

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Biblioteques, Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració