L'oli ha estat guardonat com a millor oli afruitat madur
L'oli produït a CEOLPE (Centre Oleícola del Pedenès, SCCL), cooperativa de segon grau situada a Llorenç del Penedès i de la qual forma part el Celler de Viticultors de Vilanova, ha obtingut el premi més prestigiós de l'Estat Espanyol, primer productor mundial d'oli.
El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha concedit el Premi Aliments d'Espanya als Millors Olis d'Oliva Verge Extra en diverses modalitats. Encara que la majoria dels premis els han copat els productes andalusos, entre ells s'ha instal·lat l'oli d'arbequina verge extra produït a CEOLPE.
L'oli cooperatiu ha estat premiat en la modalitat de “fruitat madur”. L'oli es caracteritza pel seu afruitat intens amb notes d'ametlla, poma i plàtans madurs. A la boca, és dolç i ametllat, amb sensacions que recorden a la canyella, la vainilla i els fruits secs. Segons destaquen, amb un amarg i picant lleuger, és un oli harmoniós i equilibrat.
Aquest guardó s'afegeix a dos premis més rebuts per l'oli d'oliva verge extra arbequina de la campanya 2023-2024:
-Accèssit al millor oli d'oliva verge extra Afruitat Madur DOP Siurana dels Premis del Centre de Desenvolupament de l'Oli (CDO) que organitza l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.
-Menció a la qualitat de l'oli d'oliva verge extra en la categoria afruitat verds lleugers en la XXII edició dels Premis Internacionals a la Qualitat de l'Oli d'Oliva Verge Extra EXPOLIVA que organitza la Fundación del Olivar de Jaén.
Aquest oli, a més, s'utilitza en cadascun dels tallers que s'organitzen a l'aula gastronòmica del Mercat del Centre.