Menú

VNG construirà un nou dipòsit d'aigua que duplicarà la capacitat de reserva actual

Comparteix:
09/04/2024 14:29

La Companyia Municipal d'Aigües rep 725.000 € per millorar infraestructures, equips de control i la xarxa de subministrament

Vilanova i la Geltrú disposarà, en l'àmbit de les infraestructures d'abastament, d'un nou dipòsit per emmagatzemar aigua. La nova instal·lació permetrà ampliar la capacitat de reserva actual fins a les 48 hores, duplicant pràcticament els valors actuals. L'Ajuntament ha rebut una subvenció per col·laborar en la construcció d'aquest nou dipòsit regulador que es projectarà amb una capacitat de 15.000 m³ i s'ubicarà al costat del dipòsit 3, a la zona de la Masia del Notari.

L'alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, explica que “el que pretén és posar tots els recursos que tenim per poder fer front a la situació de sequera i poder garantir un subministrament correcte, buscant altres fons de subministrament d'aigua”.

La nova instal·lació permetrà diversificar les fonts d'abastament i el seu tractament independitzat. Això implicarà que, a banda de l'ampliació de reserves, també existirà la possibilitat de tractar aigües provinents de captacions pròpies, de manera que la dependència del subministrament en alta d'ATL, Aigües Ter Llobregat, disposi d'alternatives reals.

El regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet destaca que “el que farem és construir un nou dipòsit per a l'aigua que ve del sistema Ter-Llobregat i l'actual dipòsit número 3 el dedicarem a les fonts de captació amb tots els pous que tenim al llarg del terme municipal”. Així, afirma el regidor “el que fem és duplicar la capacitat que té el municipi d'emmagatzematge”.

El cost de l'obra és de prop de 2 milions d'euros, dels quals 286.000 € seran finançats per l'Oficina de Canvi Climàtic. La construcció es preveu que s'iniciï l'any 2025 i que finalitzi durant el 2026.

Canvi Climàtic, a més, també finançarà amb 138.000 € part del projecte de recuperació de la captació subterrània fora de servei del Pou de la Llum. Es tracta d'una captació pròpia que va estar en funcionament fins que els cabals subministrats van deixar de ser suficients. L'objectiu és recuperar la font tot millorant-ne la disponibilitat gràcies a la utilització de tècniques de neteja profunda. “Ja estem treballant en pous a Mas Tapet, a Mas Ricard” avança Gerard Llobet, “també tenim altres pous i captacions fora del terme municipal de les antigues captacions, que també ens permetran incrementar els recursos hídrics del municipi”.

La Companyia Municipal d'Aigües ha rebut també altres subvencions per millorar les infraestructures de subministrament de la ciutat. La renovació de la xarxa d'aigua potable al nucli de Josep Coroleu Nord, per exemple, compta amb el suport de l'ACA, l'Agència Catalana de l'Aigua, que aporta 100.000 € pel sector 1 i 82.000 € pel sector 2. Aquestes obres de millora s'iniciaran aquest mes d'abril.

L'alcalde destaca aquest conjunt d'inversions, al voltant d'uns dos milions d'euros, “entre elles, la renovació d'una part important de tota la xarxa d'aigua del barri de Sant Joan i, després, també, com minimitzem les pèrdues que, malauradament, sempre es produeixen, per poder ser el màxim d'eficients i eficaços”.

Pel que fa als equips de control, un altre projecte que tindrà el suport econòmic de l'ACA és la campanya de recerca i reparació de fuites, amb la instal·lació d'auscultadors i detecció de fuites amb gas traçador i geòfon. Aquesta actuació té un cost total de 424.000 €, dels quals 115.000 € seran finançats per la Generalitat.

En total les diferents subvencions a projectes vinculats al subministrament d'aigua potable sumen 725.000 €. L'objectiu de l'Ajuntament de VNG és millorar l'eficiència de la xarxa i adaptar-se a les cada cop més habituals situacions de sequera.

El nou dipòsit es construirà al costat de l'actual

El nou dipòsit es construirà al costat de l'actual

El dipòsit 3 rep el subministrament d'Aigües Ter-llobregat

El dipòsit 3 rep el subministrament d'Aigües Ter-llobregat

L'alcalde i el regidor de Serveis Urbans visitant l'espai on hi haurà el nou dipòsit

L'alcalde i el regidor de Serveis Urbans visitant l'espai on hi haurà el nou dipòsit

Els sistemes de cloració de l'aigua del dipòsit 3

Els sistemes de cloració de l'aigua del dipòsit 3

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració