Menú

Importants afectacions a la platja del Far a conseqüència del temporal

Comparteix:
02/04/2024 12:21

La resta de platges de VNG es mantenen en bon estat després de l'episodi de mal temps

La platja del Far de Sant Cristòfol ha resultat la més afectada a VNG després del temporal dels darrers dies. Una part del sorral ha desaparegut a conseqüència del fort onatge i han resultat malmeses les passeres, les instal·lacions elèctriques i de canalització dels xiringuitos i altres elements com ara les papereres.

L'alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, ja es va posar en contacte ahir amb el delegat del govern a l'Estat per informar sobre els danys a la platja vilanovina i per demanar que la delegació de Costes avaluï els efectes del temporal i intervingui per reparar les afectacions, “demanem al ministeri ajuts per a tots els municipis que hem patit les conseqüències de la borrasca Nelson a les nostres platges” anuncia l'alcalde. Al llarg dels propers dies, a més, l'Ajuntament es posarà en contacte amb Ports de la Generalitat per demanar la valoració dels efectes del mal temps a les seves instal·lacions i a la platja del Far, adjacent al Port.

La resta de platges de la ciutat, en canvi, no presenten danys destacats a conseqüència de la mala mar. Ribes Roges, Adarró, la República, Sant Gervasi, l'Aiguadolç, l'Ibersol i Platja Llarga han patit una reducció del seu sorral, però que s'espera que es recuperi de manera natural en les pròximes setmanes. Els serveis municipals actuaran per col·locar de nou algunes passeres que s'han desplaçat i netejar les que han quedat cobertes per la sorra.

Pel que fa a la platja del Far, l'Ajuntament analitzarà amb la Demarcació de Costes quines actuacions caldrà impulsar si no es recupera el sorral de forma natural. De moment els serveis municipals retiraran els materials que han quedat al descobert com ara cables, blocs de formigó i canalitzacions.

El regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet, explica que “aquest matí també hem contactat amb la subdelegació del govern a Barcelona, avui els tècnics de la Demarcació de Costes comencen a avaluar els danys sobre el terreny perquè l'afectació a tot el litoral català és molt important i la prioritat és protegir les infraestructures i les instal·lacions”. El regidor vilanoví avança que en el cas de la platja del Far “haurem d'esperar unes setmanes per veure si la dinàmica del mar retorna part de la sorra i poder estudiar altres actuacions a curt i a llarg termini, que aniran en la línia del que hem anat fent d'adaptar les platges i el litoral als efectes del canvi climàtic”.

La platja del Far de Sant Cristòfol va ser objecte l'any 2018 d'una important actuació de naturalització, creant-hi un sistema dunar amb l'objectiu d'evitar l'erosió natural. Cal destacar que la part amb vegetació ha resistit la força de l'onatge i no ha resultat afectada. L'espai té una llargada de 700 metres i, fins ara, una amplada mitjana d'uns 100 metres i una superfície total en sorra d'uns 67.000 m².

El temporal s'ha endut part de la sorra de la platja del Far

El temporal s'ha endut part de la sorra de la platja del Far

L'Ajuntament demana ajut a l'Estat i a la Generalitat

L'Ajuntament demana ajut a l'Estat i a la Generalitat

La zona de dunes i vegetació no ha patit desperfectes

La zona de dunes i vegetació no ha patit desperfectes

La resta de platges de VNG no han patit danys destacables

La resta de platges de VNG no han patit danys destacables

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració