Menú

El Gremi Hostaleria, Viu Comerç i Estació Nàutica uneixen forces per a l'organització de la Festa de la Gastronomia, Turisme i Comerç de Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
21/03/2024 14:27

Una celebració oberta a la ciutadania amb un sopar multi tast amb 11 plats amb propostes de xefs locals i productes de proximitat

Els agents econòmics de Vilanova i la Geltrú uneixen forces per a l'organització i celebració de la Festa de la Gastronomia, el Turisme i el Comerç. Un esdeveniment que fusiona les precedents Nits de la Gastronomia i del Turisme i les nua en una iniciativa singular que amalgama l'afany i interès del Gremi d'Hostaleria de Vilanova, l'Associació Viu Comerç i l'Estació Nàutica com a coorganitzadors de la festa, i que compten amb la col·laboració i el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

La iniciativa relliga aquests tres pilars del teixit econòmic local, que a més a més, mantenen vincles sòlids, per la seva activitat consolidada i establerta en l'àmbit de l'Economia Blava. Per reblar aquest missatge d'unitat, la imatge gràfica de la festa, creada per Lluis Garcia Ribes,  s'ha condensat en un nus mariner. Segons explica la regidora de Projecció de Ciutat, Capitalitat i Empresa, Anna Ribera, aquest nus “És un element que ens referencia la Mediterrània com l'espai natural d'acció de les empreses, establiments i organitzacions i que evidencia també visualment la fortalesa d'aquesta aliança d'aquests agents que, des del treball conjunt, poden marcar i assolir fites més ambicioses”.  Aquest impuls del Gremi d'Hostaleria de Vilanova, Viu Comerç i l'Estació Nàutica es planteja fer-nos viure una experiència “multi-tast” que catalitzi l'essència dels tres sectors econòmics locals que la promouen.

La festa de la Gastronomia, el Turisme i el Comerç serà el pròxim dimecres 24 d'abril de 2024, a partir de les 19.30 h, a la Daurada. (Pl. Trajo de Garbí, s/n). La cantant i presentadora de TV Lucrècia serà l'encarregada de presentar i conduir l'esdeveniment.

Un dels objectius és el d'obrir la celebració a la ciutat, per la qual cosa es posaran tiquets a la venda, a un preu de 45€,  per poder gaudir de la proposta gastronòmica dels xefs col·laboradors. Les reserves es podran fer fins al 15 d'abril pròxim des de la web de Visit Vilanova. En aquest enllaç podreu fer la reserva dels tiquets per al sopar.

Menú centrat en el producte local

Per a la celebració d'aquesta nit s'ha configurat un menú que serà servit en dos espais. Primer hi haurà un còctel de Destil·leries MG que oferirà un combinat companyat d'un aperitiu de Patates Piqué. Tot seguit hi haurà una degustació amb un tast a peu dret de 8 platets maridats amb vins de la DO Penedès. Les propostes de la nit seran: cabdell a la brasa, freginada d'alls i ventresca de tonyina vermella de Vilanova; Calamar de la Llotja farcit a la bruta acabat a la brasa i crema de la seva tinta per part de la Daurada, l'espai que serà amfitrió de la festa.

Els alumnes de l'escola d'Hostaleria de l'Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges proposen una mini hamburguesa de carn amb formatge blau i ceba envinagrada. croqueta de sípia de Vilanova amb botifarra negra i maki de seitó de la Llotja de Vilanova.

La tercera proposta ve de la mà del xef de la Gambarrada amb una tonyina de Vilanova gamberra.

El menú de tast segueix amb un platet d'albergínia a la flama amb sobrassada de mel, formatge brie i fruits secs, del restaurant La Patum. Finalment, el restaurant Marejol ens proposa una sardina de Vilanova marinada.

En acabar el tast se servirà el sopar amb un menú de dos plats maridats tambe amb vins de la DO Penedès i unes postres. El restaurant La Pepa·Origen Mediterrani proposa un tàrtar de llobarro de Vilanova amb gelat d'”ajoblanco” i maionesa cítrica de wasabi. El restaurant la Daurada servirà una terrina de cap i pota de porc, crema de pernil ibèric, porro a la brasa, gamba vermella de Vilanova i reducció dels seus caps.

Finalment, les postres mantindran la premissa d'oferir sabors locals amb un gelat de llunes de Vilanova que ens planteja Valenti Helados d'Autor, cafès i infusions de La Finca i un gin tònic per finalitzar de Destil·leries MG.

Reconeixement empresarial

Al llarg de la nit es preveu fer el lliurament de tres premis a tres empreses o organitzacions locals vinculades a algun dels tres sectors del turisme, la gastronomia o el comerç. Els premis seran lliurats durant la festa i tenen com a proòsit donar visibilitat a les empreses que hagin destacat en algun dels següents criteris: bones pràctiques, compromís amb valors com l'equitat, la trajectòria empresarial o d'activitat, i tambe a les empreses que hagin fet apostes clares per la innovació, la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa (RSC). Per la seva banda, l'associació Viu Comerç oferirà un sorteig amb regals per als assistents a cadascuna de les taules que s'omplin per a la festa.

Entre les autoritats que han confirmat l'assistència a la festa hi ha la Directora General Turisme de la Generalitat, Marta Domènech: el Director General Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades Aladrén; la Presidenta delegada de l'àrea de Desenvolupament econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona, Eva Menor; la cap de l'àrea de comerç del Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat, Marta Raurell; així com, també de la Diputació de Barcelona,  les diputades delegades de Turisme i de Comerç i Consum, Abigail Garrido i Olga Serra Luque i el Diputat adjunt de l'Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública, Samuel Núñez.

Complicitat i implicació dels sectors

La festa no seria possible sense la participació i la complicitat d'un seguit de col·laboradors locals, des de restauradors fins a productors artesanals, entitats de promoció i activitat vinculada al turisme i als comerços de la ciutat.  Tots ells han aportat tot el necessari per a garantir que la celebració es dugui a terme. Entre aquests col·laboradors destaca la implicació de la Denominació d'Orígen DO Penedès, que ha fet el treball de maridatge de vins i plats de la festa. També ha estat rellevant el paper de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú sense el concurs de la qual no seria possible comptar amb la matèria primera de la gran majoria de l'oferta culinària de la Festa. 

Aquesta llista d'empreses i establiments implicats es completa amb Embotits Bundó, Destil·leries MG, Patates Piqué, Cafès i infusions La Finca, Passions l'Origen del Pa, Netglasswine i les distribuïdores de refresc i begudes locals Royal Bliss. A tots aquests cal sumar els restaurants directament implicats en la confecció del menú: La Daurada, L'Escola d'Hosteleria de l'Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges. La Gambarrada, La Patum, Restaurant Marejol, La Pepa·Origen Mediterrani i Valenti Helados de Autor.

L'equip de xefs que aportaran les seves creacions gastronòmiques amb l'equip organitzador de la Festa del Turisme, la Gastronomia i el Comerç

L'equip de xefs que aportaran les seves creacions gastronòmiques amb l'equip organitzador de la Festa del Turisme, la Gastronomia i el Comerç

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Comerç, Empresa, Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració