Menú

L'Ajuntament VNG i la Fundación Eusebio Sacristán sumen aliances per impulsar l'esport inclusiu a la ciutat

Comparteix:
23/02/2024 13:56

El Cruyff court del parc de la Quadra d'Enveja acollirà entrenaments subvencionats per a infants dels 5 als 15 anys a partir del març

Vilanova i la Geltrú serà seu de l'Escola inclusiva de la Fundació Eusebio Sacristán a Catalunya, gràcies a l'acord de col·laboració entre l'entitat de l'exjugador i l'Ajuntament, i el suport dels tres socis del projecte a Catalunya, la Fundació FC Barcelona, la Fundació Cruyff i la Fundació Pinnae. A més a més, a Vilanova i la Geltrú la Fundació Eusebio Sacristán comptarà amb la col·laboració del Club de Futbol Vilanova, que aportarà monitors voluntaris per dinamitzar els entrenaments juntament amb el personal de la Fundació, seguint el mètode de l'escola basat en la gamificació, en la participació de tots els jugadors sense excepcions i al Mètode Desenvolupament Personal a través de l'Esport de l'entitat.

Després d'agrair la col·laboració a totes les entitats que impulsen l'escola, Eusebio Sacristán ha reconegut que se sent molt content perquè el projecte segueix creixent i està complint els objectius amb què va crear l'entitat que porta el seu nom. “És un orgull que un projecte que va començar a Castella i Lleó estigui ja en marxa a Catalunya, que també és casa meva, i que ens acompanyin ajuntaments com Vilanova i la Geltrú i fundacions tan properes a mi i a la meva fundació. Fa 20 anys, vaig crear la Fundació precisament per a això, per fer espais d'inclusió a l'esport, al futbol, i donar oportunitats a tothom”, ha reconegut.

L'Alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, ha destacat que “es un gran dia per la ciutat a nivell esportiu” i ha agraït a la Fundació Eusebio Sacristán “l'aposta per Vilanova i la Geltrú per desenvolupar un projecte d'integració a través de l'esport”. Miguel Ángel Iglesias, regidor d'Esports, ha destacat que “aquest projecte dona les mateixes oportunitats a tots els infants sigui quina sigui la seva situació econòmica i familiar, fent una aposta molt forta per la inclusió”.

Aquest projecte, que va néixer el 2017 a Castella i Lleó, a partir del dijous 7 de març comptarà amb la segona seu amb la incorporació de la de Vilanova. A l'acte hi ha estat presents la directora i el subdirector de la Fundació Cruyff, Pati Roura i Sander Waare, la coordinadora de gestió d'aliances de la Fundació Barça, Mireia Riera, i el director de la Fundació Pinnae, Joan Melero, així com Eloy Reche, vicepresident del CF Vilanova.

Els entrenaments a Vilanova seran els dijous escolars de 17 a 18 hores per al grup de 5 a 8 anys i de 18 a 19 hores de 9 a 15 anys, al Cruyff Court vilanoví. Les famílies interessades poden inscriure's ja al formulari que trobaran a la web de la Fundació, https://fundacioneusebiosacristan.es/inscribete/, per 10 €, ja que la resta de la inscripció està subvencionada per la Fundació Pinnae i el FC Barcelona, amb el conveni de col·laboració amb la Fundació d'Eusebio.

A més, totes aquelles persones que vulguin participar com a voluntaris en el projecte poden fer-ho, doncs l'activitat està inclosa al catàleg del punt de voluntariat de l'oficina d'entitats de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú com a suport de l'entitat local a la fundació.

Per part del Club de Futbol Vilanova, col·laborador de l'escola amb la participació de monitors de l'entitat, el seu vicepresident, Eloy Reche, recalca la importància del futbol a l'educació de la infància: “Ens va encantar el projecte, és un orgull col·laborar amb la Fundació Eusebio Sacristán. Com a club de futbol referent de la ciutat compartim els mateixos valors. Creiem en la promoció de l'educació a través de l'esport, i per això també estem treballant per tenir una secció de futbol inclusiu”.

El projecte rep el suport de diverses fundacions i entitats

El projecte rep el suport de diverses fundacions i entitats

Els entrenaments es faran a la Cruyff court

Els entrenaments es faran a la Cruyff court

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Esport
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració