Menú

VNG habilita un dipòsit més per acumular aigua freàtica

Comparteix:
09/02/2024 13:20

Estarà a punt aquest cap de setmana per si cal fer-ne ús per la neteja posterior a les Comparses

La Companyia Municipal d'Aigües ha estat treballant avui en la preparació d'un dipòsit addicional, amb l'objectiu d'incrementar la disponibilitat d'aigua no potable de cara a la neteja posterior a les Comparses.

En concret, es tracta del dipòsit municipal de Xamanets, amb capacitat per a 500 m3. Durant aquest matí s'hi han realitzat tasques de neteja i desinfecció, per omplir-lo posteriorment amb aigua freàtica, és a dir, procedent del subsòl. Un cop passat el Carnaval, aquest dipòsit quedarà a disposició de la ciutat per complementar els cabals que provenen d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat.

Per les Comparses, caramels al centre

En l'estat d'emergència 1 per sequera, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Federació d'Associacions pel Carnaval han demanat a les entitats participants i a la població en general que concentrin el llançament de caramels als carrers i places del centre de la ciutat. D'aquesta manera, es pretén reduir la superfície de neteja de caramels i per tant minimitzar els recursos hídrics a utilitzar.

Donada la situació d'emergència per sequera, el dispositiu de neteja de Carnaval restringirà l'ús de l'aigua tant com sigui possible, prioritzant el treball amb les màquines escombradores i la retirada manual. En cas d'haver d'utilitzar aigua, es prioritzarà la procedent de freàtics i pluvials, recollida en els dipòsits de rambla de Lluís Companys i de la rambla dels Països Catalans. Precisament aquest matí els serveis de neteja ja han preparat els camions cisterna per si cal fer-ne ús.

Informació sobre l'emergència per sequera

S’han realitzat tasques de neteja i desinfecció del dipòsit

S’han realitzat tasques de neteja i desinfecció del dipòsit

El camió cisterna carregant aigua del pou d'aigües freàtiques de la rambla de Lluís Companys

El camió cisterna carregant aigua del pou d'aigües freàtiques de la rambla de Lluís Companys

Notícies relacionades

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic, Neteja, residus i reciclatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració