Menú

Prop de 10 mil parelles sortiran Diumenge de Comparses

Comparteix:
08/02/2024 14:43

Tot a punt per a l'acte més emblemàtic del Carnaval vilanoví, que enguany tindrà control d'aforament a la plaça de la Vila

L'edició 2024 del Carnaval de Vilanova i la Geltrú estarà marcada per la millora de la seguretat i per la sequera, dos condicionants que prenen especial protagonisme Diumenge de Comparses.

Amb l'objectiu de millorar la seguretat i gaudir d'unes guerres de caramels més lluïdes, enguany les parelles de comparses portaran unes polseres de color que determinen l'hora d'entrada a plaça. Una manera de controlar l'aforament, amb un màxim de 1.100 parelles en cada una de les set batalles programades.

La FAC ha comptabilitzat 9.835 parelles que s'han apuntat a les Comparses i ompliran els carrers de la ciutat des de primera hora del matí. Les guerres de caramels de la plaça de la Vila seran vuit: a les 11.30 h es farà la primera batalla juvenil. La resta d'entrades a plaça s'aniran succeint cada mitja hora fins a les 15 h.

Enguany la FAC també aposta per dur a la plaça de les Neus les guerres de les 1.200 parelles de les comparses infantils i mantenir l'èxit de l'espai Barquetes de l'any passat, que enguany aplegarà 200 parelles. Així, a les 11 h entraran les barquetes a la plaça de les Neus, i cada mitja hora fins a les 13 h es faran les guerres, dues de petits i dues d'infantils.

La neteja post Comparses en temps de sequera també s'ha planificat de manera específica, amb la recomanació de llançar caramels només a la zona del centre, i minimitzant la neteja posterior amb aigua.

Un any més, Diumenge de Comparses els balcons de la biblioteca Joan Oliva acolliran 120 persones grans de la ciutat que, a partir d'un sorteig, podran gaudir l'espectacle des d'un lloc privilegiat.

Convidats al balcó

Pel que fa al balcó principal de l'Ajuntament, l'alcalde ha convidat diverses persones que veuran les Comparses al balcó: Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya; Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya; Natàlia Garriga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Alícia Romero, portaveu del grup parlamentari del PSC al Parlament de Catalunya; Albert Batet, president del grup parlamentari de JuntsxCat al Parlament de Catalunya; Jéssica Albiach, presidenta del grup parlamentari En Comú Podem al Parlament de Catalunya; Daniel Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Albert Sáez, director d'El Periódico; Toni Aira, periodista; Anna Poch, periodista; i Raquel Casas, escriptora.

Entre la resta de convidats al balcó pel consistori destaquen els organitzadors del concurs de la xarxa social X #Escuttalent, Jordi Calvís i Anna Pasqual, i l'alcalde d'Alcover, Robert Figueras. Recordem que l'escut de Vilanova i la Geltrú va guanyar el concurs aquest mes de gener, en una final molt renyida amb Alcover. Una iniciativa que ha servit perquè els municipis es coneguin i puguin gaudir de les seves festes més tradicionals.

Comparses febrer 2023

Comparses febrer 2023

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Cultura, Entitats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració