Menú

Talats 35 arbres morts per les restriccions en el reg al parc de la Quadra d'Enveja

Comparteix:
07/02/2024 11:17

La sequera afecta algunes espècies que no es reposaran fins que no millorin les condicions

El servei de jardineria està talant al parc de la Quadra d'Enveja 35 arbres que han mort a conseqüència de les restriccions en el reg. La situació de sequera obliga des de fa mesos a reduir l'ús d'aigua en jardins, tant públics com privats, mesura que ha afectat alguns exemplars en aquest parc. Es tracta de pins, alzines, una palmera washingtònia i diversos arbustos de Miòpor.

Les restriccions en la utilització de l'aigua per regar i la manca de pluja ha fet que aquests elements vegetals no resistissin. Els arbres talats no es reposaran fins que no es reverteixi la situació de sequera, per tal de no sotmetre a les mateixes condicions de manca d'aigua al nou arbrat. Quan millorin les condicions i s'aixequin les restriccions, es replantarà la mateixa quantitat d'arbres i les mateixes espècies que han estat talades.

El regidor d'Espai Urbà, Gerard Llobet, explica que "treballem per tenir aigua recuperada per continuar donant el mínim reg de subsistència que permet l'actual situació". En el moment que millori, avança el regidor, "es tornarà a reposar progressivament l'arbrat retirat, ja que cal fer compatible les restriccions amb garantir que la ciutat tingui zones verdes aptes per combatre els efectes del canvi climàtic".

En alguns punts de la ciutat, però, sí que es preveu aquesta primavera replantar alguns arbres. Tal com indica el Decret de sequera, en aquests casos es fa un reg de subsistència utilitzant aigua del freàtic o pluvial. En la situació actual d'emergència 1, el servei de jardineria únicament rega vegetació amb risc per a la seva viabilitat, i només fent servir aigua que no sigui de la xarxa.

Vilanova i la Geltrú disposa d'un dipòsit que recull aigües pluvials, a la rambla dels Països Catalans, i d'un pou d'aigües freàtiques, a la rambla de Lluís Companys. Aquests dos punts de subministrament són usats tant pels serveis de Jardineria i de Neteja viària pels usos autoritzats en situació de restriccions, com ara neteja de carrers, reg de subsistència i emergències (accidents, risc per a la salut...).

Les restriccions en el reg han afectat alguns arbres

Les restriccions en el reg han afectat alguns arbres

Les espècies talades no es reposaran fins que no millorin les condicions

Les espècies talades no es reposaran fins que no millorin les condicions

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració