Menú

L'Ajuntament de VNG crea una comissió interna sobre la gestió de la sequera

Comparteix:
06/02/2024 15:36

Aquest matí ha celebrat la primera reunió, liderada per l'alcalde, en la qual s'han tractat accions divulgatives i de conscienciació

Davant la situació d'emergència per sequera, aquest matí s'ha constituït a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú una comissió de seguiment, encapçalada per l'alcalde de la ciutat, Juan Luis Ruiz. La comissió està formada per representants del govern municipal i tècnics de diferents àrees, amb l'objectiu d'analitzar periòdicament la situació d'emergència i valorar accions.

En la reunió de constitució, s'han posat sobre la taula les mesures incloses en la resolució ACC/220/2024, que declara l'estat d'emergència I. Les restriccions es poden consultar a la web de la Companyia d'Aigües; entre d'altres, inclouen la prohibició del reg de parcs i jardins, excepte únicament per supervivència de l'arbrat públic, la prohibició de l'ompliment total o parcial de piscines o la prohibició de la neteja de l'espai públic amb aigua potable, excepte en casos imprescindibles.

També es declaren diverses limitacions de consum. D'una banda, l'abastament d'aigua als municipis es restringeix a 200 litres per habitant i dia, incloent també les activitats econòmiques de tots els sectors. Pel que fa a l'ús domèstic, la comissió de seguiment ha acordat recomanar a la població de Vilanova i la Geltrú no superar els 100 litres de consum d'aigua per persona i dia.

La resolució també indica la reducció del 80% del consum d'aigua en agricultura, el 50% en ramaderia i el 25% en usos industrials. En aquest sentit, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú preveu els propers dies posar-se en contacte amb les activitats econòmiques de la ciutat, per tal d'estudiar possibles mesures de reducció del consum.

Conscienciació sobre la situació d'emergència

L'alcalde Juan Luis Ruiz ha indicat que en primer lloc s'iniciï una fase d'informació i conscienciació a tota la població, tant en l'ús domèstic com en la resta d'àmbits. En aquest sentit, els serveis municipals prepararan els propers dies accions divulgatives que permetin a la ciutadania tenir la informació a l'abast i resoldre dubtes.

La comissió de seguiment de l'estat d'emergència per sequera està integrada, a banda de l'alcalde, per la segona tinenta d'Alcaldia i regidora d'Emergència Climàtica; Iolanda Sánchez; el tercer tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet; el gerent de la Companyia Municipal d'Aigües; el cap de la Policia Local; el secretari general, i els responsables dels departaments de Serveis Urbans, Promoció Econòmica, Participació i Comunicació.  

Podeu descarregar el pòster de mesures principals en fase d'emergència I, emès per l'Agència Catalana de l'Aigua.

Constitució de la comissió de seguiment de la sequera, aquest matí

Constitució de la comissió de seguiment de la sequera, aquest matí

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració