Menú

Una quarantena de “gamers” ocuparan el plató de Neàpolis per a una nova edició de la Global Game Jam durant el cap de setmana

Comparteix:
24/01/2024 14:10

El concurs global planteja el repte de crear un videojoc en una marató de 48 hores

L'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú (EMAiD) organitza, en col·laboració amb Neàpolis, la Global Game Jam (GGJ) 2024 el cap de setmana del 26, 27 i 28 de gener.  EMAiD i Neàpolis col·laboren des de l'any 2012 en aquest esdeveniment global que és una cita i referent per als creadors de videojocs de la ciutat i les comarques properes.

La participació en aquesta edició s'ha limitat a una quarantena de gamers (jugadors/creadors), que seran la quota presencial de la Global Game Jam a la seu vilanovina. Això suposa reduir a la meitat la participació d'anteriors edicions, en què s'havien concentrat el plató de Neàpolis fins a 80 inscrits. D'altra banda, aquesta limitació d'aforament es veurà compensada perquè s'ha obert l'opció a la participació d'altres equips en línia que no compartiran espai al plató de Neàpolis, pero podran presentar els projecte de videojocs.

L'objectiu de la GGJ és realitzar un joc de manera col·laborativa en 48 hores, sigui en format digital o físic. Aquest esdeveniment es realitza simultàniament a 23 seus a Espanya i més de 700 seus arreu del món. Persones de diferents disciplines artístiques i tècniques (il·lustradors, programadors, animadors, músics…) creen equips de treball amb l'objectiu d'elaborar un videojoc al llarg de tot el cap de setmana. La trobada s'inicia divendres a partir de les 15.30 h a Neàpolis i finalitza diumenge a les 17 h amb la presentació dels jocs realitzats pels equips participants a Neàpolis.

Els diferents equips participants han de dur al plató de Neàpolis els equipaments necessaris, de programari i maquinari, cables de xarxa, targetes gràfiques, targetes wifi, etc. Amb els quals treballaran contra el rellotge durant les 48 hores en què el repte és obert. La gran majoria dels participants són alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny en alguna de les diferents disciplines que s'imparteixen per a la formació d'equips. Aquests seran els encarregats de fer la proposta de videojoc: programadors, dissenyadors gràfics, il·lustradors, músics, guionistes, etc. Tot un exercici per als equips de creadors que han de compartir les diferents fases de construcció del videojoc: plantejament previ del game concept, fixació de la narrativa del joc (storytelling), creació d'ambients, atmosferes, textures, escenaris, interiors i exteriors, construcció de personatges, capacitats, moviments, etc. així com tambe el disseny de l'estètica i atmosfera del joc. I finalment la “jugabilitat” del producte final, definició dels reptes i fites a assolir pels jugadors, així com la definició de les regles del joc.

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Creació, innovació i tecnologia, Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració