Menú

Acord dels alcaldes de la Vegueria per impulsar el Penedès

Comparteix:
19/01/2024 9:35

Els quatre batlles s'han reunit a la Vil·la Casals per impulsar la cohesió, identitat i millora dels serveis públics del territori

Per primera vegada en aquest mandat, els alcaldes Juan Luís Ruiz (Vilanova i la Geltrú), Francisco Romero (Vilafranca del Penedès), Marc Castells (Igualada) i Kenneth Martínez (el Vendrell) s'han trobat a la Vil·la Casals per establir les bases de col·laboració en la construcció administrativa i social de la Vegueria del Penedès.

La Vegueria del Penedès es va crear per acord del Parlament de Catalunya l'any 2017, després d'una llarga reivindicació per crear un ens administratiu que cohesioni un territori històric amb personalitat pròpia com és el Penedès. Des de llavors, entitats, societat civil i les institucions penedesenques han reclamat el desplegament de les delegacions de la Generalitat per millorar i apropar els serveis públics a la realitat del Penedès. Aquest desplegament administratiu finalment es va acordar el març de 2022 entre el govern de la Generalitat i els ajuntaments de les quatre capitals comarcals. Avui el desplegament ja és una realitat.

Un cop assolit aquest primer objectiu, els quatre alcaldes, en la reunió d'avui, han coincidit en la necessitat de treballar també des dels ajuntaments i municipis per teixir i cohesionar socialment el Penedès, crear consciència d'identitat i actuar conjuntament davant les administracions superiors.

Igualment, els alcaldes han compartit valoracions sobre els reptes de futur del territori, especialment sobre la necessitat de millores en mobilitat, tant per carretera com per tren, dels serveis públics de la Generalitat dimensionats a la població real i creixement demogràfic, i la necessitat d'inversions en matèria de seguretat, habitatge i en el cicle de l'aigua. Igualment han acordat impulsar projectes compartits de desenvolupament econòmic i d'infraestructures estratègiques.

Fruit de la reunió, els quatre alcaldes han arribat als acords següents:

1- Enfortir i consolidar les relacions institucionals entre els consistoris dels quatre municipis.

2- Coordinar les reclamacions davant les administracions superiors per millorar els serveis públics.

3- Impulsar els intercanvis i les activitats compartides, especialment en els àmbits cultural, educatiu, esportiu i entre els agents econòmics i sindicals.

4- Establir reunions periòdiques entre els quatre alcaldes, i incorporar tots els municipis i consells comarcals de la Vegueria del Penedès. 

Aquesta ha estat la primera trobada del mandat

Aquesta ha estat la primera trobada del mandat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració