Menú

Vilanova i la Geltrú viu la festivitat de Sant Antoni amb els tradicionals Tres Tombs

Comparteix:
17/01/2024 17:24

Més de 300 cavalls muntats, carros i carruatges participen en la Festa Major d'Hivern

La rambla Principal i els carrers que conformen l'itinerari dels Tres Tombs s'han omplert de públic avui, dia de Sant Antoni, per gaudir de la tradicional desfilada de cavalls, carros i carruatges malgrat que la meteorologia ha fet que el recorregut s'omplís de paraigües i d'impermeables en alguns moments. Aquests han estat els primers Tres Tombs sense restriccions per causes sanitàries des de l'any 2020 i la festa ha recuperat l'atmosfera d'altres anys.

Més de 300 carros agrícoles, carruatges, carros i cavalleries cavalleries han participat als Tres Tombs d'enguany. Com a novetat, membres a cavalls del cos dels Mossos d'Esquadra han desfilat obrint la comitiva. Des de l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, organitzadora de les festes de Sant Antoni, destaquen un any més la procedència dels participants un esforç en dia laborable que posa en valor el prestigi de la festa vilanovina. Els Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú és considerada Festa Patrimonial per la seva exhibició etnogràfica de l'univers traginer i, per la qualitat, quantitat i diversitat dels participants, és reconeguda com una de les més rellevants del país.

 

Dia de festa a Vilanova i la Geltrú

Com és habitual, la jornada ha començat ben d'hora amb l'esmorzar d'escalfament a la Masia d'en Frederic i la concentració dels participants. Quasi simultàniament ha tingut lloc l'Arriada de la Bandera, amb l'equip portant encapçalat per Jordi Pérez, i acompanyat per la Banda de Música Mestre Montserrat. A les 10.30 h, s'ha celebrat el moment més solemne de la festa, amb l'arribada de la Bandera a la plaça de Sant Antoni, anunciada pels Ministrers de la Vila-nova.

La Corporació municipal, presidida per l'alcalde, Juan Luis Ruiz, i el rector de la Parròquia de Sant Antoni, Pere Milà, han rebut la Bandera amb l'equip portant. Després de la salutació del Ball de Cotonines de Vilanova i la Geltrú, han entrat al temple per assistir a l'ofici solemne.

Tot seguit ha estat el moment de la benedicció, a la qual els i les vilanovins i vilanovines que, en aquell moment desafiaven la suau pluja que queia, han portat els seus animals domèstics, i que ha estat el preludi de l'inici dels Tres Tombs.

La festa major d'hivern de Sant Antoni Antoni també té una cara dolça i durant tot el matí s'han venut uns centenars de tortells als carros situats a la rambla Principal i la plaça de les Neus. Avui és el dia del patró de Vilanova i la Geltrú, festiu a la ciutat, però el programa d'actes ja es va iniciar el 7 de gener i va concentrar el gruix d'activitats el cap de setmana passat, amb el pregó a càrrec de l'exalcaldessa de Vilanova i la Geltrú i actual presidenta de la FEGP, Neus Lloveras. Les festes acabaran el 3 de febrer amb el dinar de cloenda i el lliurament dels premis corresponents al Concurs fotogràfic: Tres Tombs 2024. El Centre Cívic Sant Joan acollirà l'exposició  fotogràfica, que es podrà visitar fins al 15 de febrer.

Podeu consultar aquí el programa sencer

La pluja no ha deslluït una bona edició dels Tres Tombs

La pluja no ha deslluït una bona edició dels Tres Tombs

La bandera dels Tres Tombs ha tornat a lluir pels carrers de la ciutat

La bandera dels Tres Tombs ha tornat a lluir pels carrers de la ciutat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració