Menú

El Carnaval 2024 aposta per reforçar el Ball de Mantons

Comparteix:
10/01/2024 9:52

FAC, Ajuntament, Agrupa i Unió ofereixen dues noves propostes pensades per a públics molt concrets: la gent gran i la gent sense vinculació a cap entitat que organitzi el seu propi ball de mantons

Tancat el Nadal ja es comencen a moure totes les peces per organitzar un dels grans esdeveniments festius de la nostra ciutat: el Carnaval. I des de ja fa dies la Federació d'Associacions pel Carnaval (FAC), l'Ajuntament de VNG, l'Agrupació de Balls Populars i La Unió Vilanovina estan acabant d'ultimar els preparatius per una de les grans novetats d'enguany: la celebració de dos balls de mantons “diferents”. I “diferents” per què? Doncs perquè estan pensats per a públics molt concrets.

Segons la primera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, “aquesta és una iniciativa per posar en valor el Ball de Mantons, un dels actes que formen part de l'essència del nostre Carnaval”.

Per una banda, la FAC organitza un Ball de Mantons obert a tothom amb l'objectiu de revifar aquest acte tradicional. La voluntat és donar una alternativa a totes aquelles persones que en el seu moment havien estat fervents participants de l'esdeveniment. I el lloc escollit és l'annex de la zona esportiva, darrera del pavelló Isaac Gálvez. Es tracta d'oferir una alternativa nova i, a la vegada, recuperar aquells esperit tan especial de què havia gaudit el ball de mantons. En aquest sentit, qui vulgui podrà optar per sopar allà mateix abans del ball. Els tiquets per gaudir del ball amb sopar es posaran a la venda al local de la Fac (c. Major, 39) els dies 15,16,17,18,22,23,24,25,29,30 i 31 de gener de 18 a 20 h, tenint en compte que les places són limitades. I per a aquelles persones que vulguin comprar només entrades per al ball ho podran fer a través del portal Entrapolis. Això sí, serà imprescindible anar amb americana i amb mantó.

I per altra banda, es programa un segon “nou” ball de mantons. En aquest cas els encarregats d'organitzar-lo són La Unió Vilanovina i l'Agrupació de Balls Populars, a proposta de la FAC i amb el suport de l'Ajuntament. El lloc escollit serà La Sala. Les característiques que fan d'aquest un ball tan especial és al públic a qui s'adreça i l'horari previst: serà un ball de tarda, a les 18 h, dedicat a la gent gran (+60). Amb això el que es busca és fer la festa més popular, tot facilitant la participació a un públic que potser, ara mateix, no troba el seu encaix en els altres balls que s'organitzen o a qui els limita l'horari nocturn. L'entrada serà gratuïta i oportunament s'informarà de com s'hi podrà accedir.

Amb aquestes dues iniciatives es vol donar un nou impuls al Ball de Mantons.

El Ball de Mantons agafa relleu aquest Carnaval 2024

El Ball de Mantons agafa relleu aquest Carnaval 2024

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Cultura, Festa
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració