Menú

Arranjament del camí de Mas Tapet en el marc del projecte de millora dels camins agraris

Comparteix:
03/01/2024 10:40

La intervenció inclou la retirada d'abocaments i runa de la vora del camí

Aquesta setmana han començat els treballs d'arranjament del camí de Mas Tapet, una actuació que s'inclou en el pla de millora dels camins agraris que donen accés a diverses sínies del terme municipal de Vilanova i la Geltrú.

La iniciativa, sorgida de la Taula Local del Primer Sector, recull les propostes que han presentat representants de la pagesia per arranjar camins agraris en sòl no urbanitzable.

Els treballs consisteixen en arranjar 270 metres lineals del camí de Mas Tapet, amb una amplada mitjana de 3,5 metres, aplanant i compactant el terreny. L'acondicionament general inclou la millora de la cuneta i la recollida d'abocaments de runa en diferents punts amb qualificació de sòl agrari de valor paisatgístic.

L'arranjament dels camins es fa de manera poc intrusiva, sense posar asfalt per evitar el risc de riuades a causa de la impermeabilització del sòl. Es formen guals o esquenes d'ase per desviar les aigües de pluja a les cunetes o fora del camí.

Pel que fa a la retirada de runa, s'actuarà en 10 punts on s'ha detectat un abocament, i es transportarà a un abocador autoritzat. Si es detecten indicis de l'origen de l'abocament, es derivarà als serveis jurídics pertinents.

Aquestes accions, que s'han impulsat des de les regidories de Medi Ambient, Obres i Primer Sector, faciliten les tasques diàries a la pagesia local.

En el darrer any s'ha fet l'arranjament del tram de camí situat al costat de la C-15, el camí ral Can Xicarró, el camí Joan Anguela, el camí Sínia Pujades i el camí Can Tupí.

Aquesta setmana s'està retirant runa de Mas Xicarró i Santa Maria

Aquesta setmana s'està retirant runa de Mas Xicarró i Santa Maria

Les actuacions del camí de Mas Tapet també s'inicien aquesta setmana

Les actuacions del camí de Mas Tapet també s'inicien aquesta setmana

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Ciutat verda, Espai públic, Mercats, Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració