Menú

S'activa la comissió del nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal

Comparteix:
07/12/2023 10:38

Trobada dels grups polítics per parlar del calendari, l'estat actual de la revisió i condicionats a tenir en compte

La comissió informativa especial per elaborar el nou planejament urbanístic de Vilanova i la Geltrú ha celebrat la primera reunió d'aquest mandat 2023-2027. En una sessió a finals de novembre es va exposar l'estat dels treballs de l'avanç del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) i els següents passos que caldrà realitzar.

D'aquesta manera la comissió especial reprèn la seva tasca de debat i seguiment dels treballs d'elaboració del POUM, amb els representants polítics que en formen part en aquest mandat, és a dir, un càrrec electe i una persona assessora per cada grup amb presència al Consistori. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet, apunta que “en aquestes trobades es pretenen recollir els objectius generals, les grans línies que han de marcar aquest avanç del POUM”.

En la trobada també es van analitzar documents urbanístics que caldrà tenir en compte en el futur planejament, com ara el Pla director urbanístic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i el Pla director urbanístic de sòls no sostenibles. En el cas del pla director metropolità, Llobet confirma que l'Ajuntament de VNG “treballa amb les ciutats de l'Arc Metropolità com Sabadell, Terrassa, Granollers i Mataró per presentar al·legacions conjuntament abans d'acabar l'any reclamant no tan sols créixer residencialment i fer-ho també en serveis, equipaments i activitat econòmica”.

La comissió també va posar sobre la taula les peticions existents actualment per regularitzar la situació de les urbanitzacions periurbanes en sòl urbanitzable. Per part del govern municipal, es va exposar la voluntat de constituir durant el 2024 el Consell Assessor Urbanístic de Vilanova i la Geltrú, per incentivar el debat i participació del planejament urbanístic de la ciutat.

El POUM és el pla que ha de definir l'evolució urbanística de la ciutat per les pròximes dècades, mentre que l'avanç de pla és el document que estableix les línies mestres del futur planejament general municipal, com són el model de desenvolupament urbanístic del municipi i les directrius que han d'orientar la posterior redacció del POUM.

El POUM ha de definir la VNG del futur

El POUM ha de definir la VNG del futur

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Urbanisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració