Menú

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú presenta la proposta de creació dels Consells de barri a les entitats veïnals de la ciutat

Comparteix:
21/11/2023 13:38

Els consells, que està previst comencin a funcionar a partir del gener, neixen amb la voluntat d'apropar la gestió municipal i el treball als barris

Deu de les divuit entitats veïnals que hi ha a la Vilanova i la Geltrú s'han reunit aquest dilluns al vespre amb l'alcalde de la ciutat, Juan Luis Ruiz, la regidora de Participació i Plans d'actuació als barris, Iolanda Sánchez, i el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Gerard Llobet, per tal de conèixer la proposta del govern municipal per la creació dels Consells de barri.

La seva creació respon a la voluntat de millorar la qualitat de vida i la cohesió social als barris, alhora que s'impulsa un treball comunitari més cooperatiu i transversal tant amb l'ajuntament com amb la resta de les administracions. Per l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, "l'aposta pels consells de barri neixen amb l'objectiu i la voluntat d'escoltar a la ciutadania". Un nou espai de trobada – ha dit – que sigui una eina útil pels barris i els seus ciutadans" Per Juan Luis Ruiz, “cal treballar sense presses i així poder avaluar el seu funcionament".

Els Consells de barri volen ser espais de trobada entre l'Ajuntament, el veïnat, les entitats i altres agents dels barris. Alguns els objectius que es persegueixen amb la seva posada en funcionament són l'impuls de diagnosis i projectes d'acció comunitària als barris, la creació d'una xarxa d'agents vinculats al territori, apropar la gestió municipal a la ciutadania, fer seguiment de l'actuació municipal i del desplegament del pressupost de l'Ajuntament, i detectar necessitats concretes dels barris i fer propostes de millora.

Iolanda Sánchez ha destacat la importància dels consells de barri com a espais de trobada per treballar polítiques més properes a la ciutadania. "Els consells de barri és la proposta que presentem per establir una millor comunicació i una acció comunitària, en la qual – ha afegit – anirem de la mà de tots els que fem vida comuna en els nostres barris”. Sánchez ha afegit que caldrà treballar dues qüestions fonamentals "Els projectes que requereixen pensar-se i parlar-ne, i debatre sobre l'espai públic que necessitem."

Els Consells de barri faran sessions plenàries de caràcter trimestral. Cada consell podrà crear comissions per treballar projectes concrets de barri i establir els seus calendaris.

  • Regidores i regidors de barri

Es crearà la figura de regidora i regidor de barri, a partir dels consells, per tal que els veïns i veïnes puguin apropar al govern les seves inquietuds i demandes, potenciant un diàleg fluid, constructiu i proper.

Periòdicament els regidors i regidores es desplaçaran als Centres Cívics referencials, per parlar amb els veïns i veïnes que així ho sol·licitin.

L'Àrea de Participació Ciutadana serà l'encarregada de difondre el calendari de les trobades a cada barri i centre cívic, recollirà i gestionarà les sol·licituds de visites i traslladarà l'informe amb les gestions que s'hagin de realitzar.

  • Consells de barri:

• Consell dels barris de Mar, Ribes Roges i Sardana
• Consell dels barris de Geltrú i Masia Nova
• Consell dels barris de Tacó i Armanyà
• Consell dels barris de Centre Vila, Can Marquès i Nucli Antic
• Consell dels barris de Sant Joan i Molí de Vent
• Consell dels barris de Collada, Fondo Somella i Aragai
• Consell dels barris del Prat de Vilanova i Santa Maria

 

Trobada amb les entitats veïnals, dilluns al vespre

Trobada amb les entitats veïnals, dilluns al vespre

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Atenció a la ciutadania, Convivència, Entitats, Espai públic, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració