Menú

El govern destaca la reclamació per unanimitat de la millora del transport públic a la ciutat i a la comarca

Comparteix:
07/11/2023 14:33

Aprovat provisionalment el Pla Especial de la pedrera Coll d'en Ferran, amb tots els informes ambientals favorables

El govern de Vilanova i la Geltrú destaca l'aprovació en el Ple municipal d'ahir de la moció per la millora del transport públic a la ciutat i a la comarca. La segona tinenta d'alcaldia, Iolanda Sánchez, explica que la demanda és "que solucionem un problema de mobilitat en el nostre sistema de transport públic, i bàsicament que hi hagi un increment en les freqüències". Aquesta petició té a veure amb l'inici de les obres a la línia de trens R2 sud, que comportarà en els pròxims mesos una disminució de les freqüències i una major durada dels trajectes. La regidora considera que "és necessària inversió en la xarxa de Rodalies, i això és un clam que fa, jo crec, el conjunt del territori, la comarca, i en aquest cas també la ciutat".

En la sessió plenària del mes de novembre es va aprovar també provisionalment el Pla Especial d'Ordenació de la pedrera Coll Ferran. El regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet, insisteix en el poc marge de maniobra que té l'Ajuntament, "tota la concessió, ve d'uns permisos que venen dels anys 80, de la Direcció General de Mines". El Pla General d'Urbanisme del 2001, vigent actualment, accepta l'existència de dues pedreres al municipi i prohibeix crear-ne de noves. "El que si tenim", explica el regidor "és la facultat d'ordenar en quines condicions es pot fer l'ús, l'explotació i la restauració, però en cap cas podem ni prohibir, ni limitar, ni evidentment tancar una activitat que no ha atorgat aquest Ajuntament".

Gerard Llobet destaca que el Pla Especial compta amb tots els informes mediambientals favorables de diferents institucions tramitats des de l'aprovació inicial que ja es va fer l'any 2021 i que la proposta "incorpora diverses mesures compensatòries, en total uns 55.000 metres quadrats reservats d'espais protegits, per tal de mitigar l'impacte que hi haurà en el medi". El regidor d'urbanisme posa l'accent en el fet que l'àmbit d'explotació de la pedrera queda fora del parc natural del Garraf, "per tant, no hi ha una afectació en aquests espais protegits, i el que fem, insisteixo, és garantir en els anys que té de vigència aquesta concessió com podran anar fent aquesta explotació". El document es traslladarà a la Comissió Territorial d'Urbanisme del Penedès de la Generalitat que és l'organisme que l'aprovarà definitivament.

Altres aspectes que el govern de VNG ha volgut valorar del Ple d'ahir és el desbloqueig d'alguns temes "que portaven encallats alguns anys" afirma Iolanda Sánchez, "la fórmula no és una altra, la d'aquest govern, que és dialogar, negociar i treballar, i posar-se encarat als reptes i als problemes de la ciutat que necessiten solucions".

El Ple de VNG reclama la millora del transport públic

El Ple de VNG reclama la millora del transport públic

Gerard Llobet i Iolanda Sánchez

Gerard Llobet i Iolanda Sánchez

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració