Menú

En marxa les obres perquè El Prat de Vilanova s'integri a la xarxa de subministrament d'aigua potable de VNG

Comparteix:
11/10/2023 14:54

L'actuació inclou la construcció d'una canonada des de Santa Maria i la renovació de la xarxa, amb un cost que supera el milió d'euros

El Prat de Vilanova estarà integrat a finals de 2025 en la xarxa d'aigua potable de VNG. La Companyia Municipal d'Aigües ha iniciat les obres que faran possible que el subministrament arribi al barri, i a més també en millorarà la xarxa i el sistema de distribució. L'actuació suposarà una inversió de més d'un milió d'euros i implica, entre d'altres, la construcció d'una canonada de 900 metres de llarg que travessarà la C-31, la via del tren i la C-246.

L'alcalde de VNG, Juan Luis Ruiz, ha visitat aquest matí les obres, i ha destacat el fet que després de tants anys "El Prat es pugui incorporar a la xarxa municipal d'abastament d'aigua i la millora que això suposarà en el subministrament". El barri rep actualment el subministrament d'aigua des de Cubelles, a través de l'empresa SOREA.

Per tal d'integrar el barri a la xarxa de subministrament del municipi cal construir una canonada des de Santa Maria i renovar el sistema de distribució. "La xarxa del Prat és molt antiga, és obsoleta" explica el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Gerard Llobet, "quan renovem la xarxa estaran amb els nostres comptadors, amb un sistema de telecontrol de gestió molt notable que és el que anem implantant des de la Companyia d'Aigües de VNG".

Les obres de portada de l'aigua potable al Prat de Vilanova tenen tres fases, la primera és la instal·lació de la canonada de transport des del dipòsit de Santa Maria, amb un cost de 357.000 €, i que durarà entre 6 i 8 mesos. La segona, el mallat de millora de la xarxa existent d'aigua, pressupostat en 84.500 €, i la tercera és la renovació integral de la xarxa d'abastament, quantificada en 663.000 € i que es preveu executar al llarg de 2024 i 2025.

Gerard Llobet ha explicat que el projecte s'ha consensuat amb l'Ajuntament de Cubelles, perquè tan Santa Maria com el Prat estan tocant el municipi veí, i ha posat èmfasi en el salt de qualitat que implicarà pel Prat de Vilanova i la integració en el subministrament del municipi.

Instal·lació d'una canonada des de Santa Maria fins al Prat

Instal·lació d'una canonada des de Santa Maria fins al Prat

.

.

L'alcalde, Juan Luis Ruiz, i el regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet

L'alcalde, Juan Luis Ruiz, i el regidor de Serveis Urbans, Gerard Llobet

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Espai públic
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració