Menú

L'Ajuntament de VNG treballa en una estratègia integral sobre la convivència a la Geltrú

Comparteix:
05/10/2023 12:48

Es comptarà amb la implicació de les entitats i els col·lectius del barri, per tal de desenvolupar el pla conjuntament

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha reunit aquest dimecres amb l'Associació de Veïns de la Geltrú, per tractar sobre una estratègia integral de millora de la convivència al barri. Aquesta és una de les principals línies d'actuació del grup de treball específic creat aquest estiu, amb professionals de diferents serveis municipals, per analitzar la situació de la convivència a la ciutat.

Restablir una nova dinàmica social i cultural a la Geltrú és una de les prioritats marcades pel grup de treball, donat el malestar veïnal manifestat reiteradament per actituds incíviques i sorolls que es produeixen especialment el cap de setmana. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha sol·licitat el suport de la Diputació de Barcelona per elaborar una estratègia integral, que implica tots els agents del barri en l'abordatge de solucions.

El desenvolupament d'aquest pla estratègic contemplarà mesures a mitjà i llarg termini, per aquest motiu el govern municipal ha prioritzat l'inici del procés. “Sabem que ens trobarem algunes dificultats –considera l'alcalde de la ciutat, Juan Luis Ruiz-, però el més important és definir el marc i l'objectiu, i sobretot anar plegats”

L'associació de veïns ha estat la primera convocada en el context d'aquest treball conjunt que cal iniciar, i els propers dies es realitzaran trobades amb altres agents del barri, entre els quals, la plataforma Recuperem la Geltrú, els locals d'oci i restauració, i altres entitats i col·lectius. A partir d'aquests primers contactes, es preveu crear una taula de convivència específica sobre el barri.

La taula tindrà la missió principal de desenvolupar l'estratègia des de diferents àmbits, com són l'urbanisme, els usos i les activitats; les relacions veïnals; la coordinació dels diferents agents implicats, i la comunicació. La Diputació de Barcelona, amb la cooperativa Raons -especialitzada en processos de millora als barris-, acompanyarà la taula en l'operativa de treball.

Mesures immediates

Assolir la convivència de les activitats d'oci, l'ús de l'espai públic, i el descans i el benestar del veïnat al barri de la Geltrú és una prioritat de l'Ajuntament. Les queixes veïnals es reiteren des d'anys enrere i en aquest sentit els darrers mesos ja s'han emprès algunes accions de xoc per millorar la situació, com una major freqüència de patrulles policials les nits del cap de setmana o un increment de la neteja, que inclou l'eliminació de pintades de les parets properament. Així mateix, des del març passat s'ha recuperat la figura dels agents cívics a la ciutat, que també desenvolupen tasca d'informació i sensibilització a la Geltrú.

Amb tot, l'estratègia integral sobre el barri pretén anar més enllà i promoure una transformació de l'entorn i de les seves dinàmiques amb la implicació dels seus propis actors. Es preveu que la taula tingui definit un pla d'acció a final d'any i que les primeres mesures ja es puguin implementar a principis de 2024.

La convivència al barri ha generat queixes veïnals

La convivència al barri ha generat queixes veïnals

L'Ajuntament s'ha reunit amb l'Associació de Veïns

L'Ajuntament s'ha reunit amb l'Associació de Veïns

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració