Menú

La Xarxa de Centres Oberts donarà servei a la ciutadania durant tot l'any

Comparteix:
25/09/2023 14:26

Els Centres Oberts i els Espais Familiars inicien el curs implementant millores

Els vuit Centres Oberts que funcionen a Vilanova i la Geltrú inauguren el curs amb la novetat que donaran servei a la ciutadania de forma ininterrompuda al llarg de tot l'any. Fruit de la nova licitació que s'ha contractat, els Centres Oberts estaran oberts també els mesos de juliol i agost, millorant així la qualitat del servei.

La Xarxa de Centres Oberts atén infants i joves de 4 a 16 anys i les seves famílies en 8 espais municipals de la ciutat. Una altra de les novetats d'aquest curs serà el canvi d'ubicació del grup de petits del centre obert de Mar, que es trasllada a l'escola Canigó per millorar l'accés a totes les famílies.

Coincidint amb l'inici de curs, s'ha celebrat una jornada de treball amb les persones professionals de la Xarxa de Centres Oberts, educadors/es d'Acció social, i professionals dels serveis de Petita Infància que treballen com equip transversal per atendre de forma integral els infants entre 0 i 16 anys i les seves famílies des dels diferents serveis sòcio-educatius de la ciutat, amb especial atenció als infants i joves en situacions de risc de vulnerabilitat social i econòmica.

En la presentació de la jornada, la regidora d'Infància i adolescència i Acció Social, Gisela Vargas, ha agraït la implicació de l'equip, i ha assenyalat la importància del treball conjunt com a factor determinant de la gran qualitat dels serveis, destacant “la importància que la vostra complexa tasca té sobre les possibilitats de millora de les situacions de dificultat que viuen moltes famílies”. També ha recordat que “atendre famílies i infants dels 0 als 16 anys, vol dir que el potencial univers d'atenció d'aquests serveis representa el 33% de la població de Vilanova i la Geltrú. Per tant, aquests són serveis de molta rellevància per a la millora del benestar de la nostra ciutat”.

Els Serveis d'Intervenció Sòcio-educativa comprenen l'atenció educativa i social especialment en aquells casos en que hi ha factors de risc d'exclusió social. A Vilanova i la Geltrú estan articulats en els Espais Familiars, adreçat a infants de 0 a 3 anys i les seves mares i pares; i la Xarxa de Centres Oberts, que atenen als infants i joves de 4 a 16 anys i les seves famílies. Aquests serveis compten amb el treball conjunt de les professionals de la Xarxa de Centres Oberts, de les educadores d'Acció Social i de les professionals dels Espais Familiars que desenvolupen la seva tasca a les llars d'infants de la ciutat, treballant de forma cooperativa i conjunta per a garantir l'atenció integral dels infants i joves i potenciar el seu ple desenvolupament educatiu, social i personal en situació d'equitat.

Aquesta primera trobada conjunta del curs serveix per abordar el Pla Educatiu dels serveis i poder articular la implementació dels elements de millora detectats a final del curs passat, amb l'objectiu d'aportar una major qualitat del servei a la ciutadania.

Les properes trobades es faran en acabar el primer trimestre per valorar i reconduir, si cal, algun aspecte; i al mes de juny per valorar el treball conjunt i el desenvolupament de tot el curs, generar propostes de millora i recollir temes d'interès de cara a la formació de l'inici del curs següent.

La jornada ha inclòs una sessió formativa impartida per l'Associació Elna amb l'objectiu de treballar competències en gestió emocional, conflictes i habilitats comunicatives.

Els centres Oberts ja han iniciat el curs

Els centres Oberts ja han iniciat el curs

La regidora d'Infància i Adolescència i Acció Socal ha presentat la jornada de treball

La regidora d'Infància i Adolescència i Acció Socal ha presentat la jornada de treball

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Infància, Serveis a les persones
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració