Menú

La mobilitat, el reforç en la neteja i l'impuls a l'economia blava, trets destacats dels primers 100 dies de govern

Comparteix:
22/09/2023 14:29

Juan Luis Ruiz i Iolanda Sánchez posen l'accent en el tarannà dialogant i participatiu en la seva gestió  

Les accions en l'àmbit de la mobilitat, com ara el retorn als dos carrils de la rotonda entre rondes, el reforç en la neteja i la recollida d'escombraries i l'economia blava són algunes de les accions destacades del balanç dels primers 100 dies del govern de Vilanova i la Geltrú, format pel PSC i VNG en Comú. L'alcalde, Juan Luis Ruiz, i la segona tinenta d'Alcaldia, Iolanda Sánchez, han fet un repàs a les seves actuacions, que s'agrupen en dues línies: millorar la vida quotidiana de la ciutat i planificar i posar les línies de futur per VNG.

“Les qüestions de mobilitat vam dir que serien una de les nostres prioritats i així ha estat -ha dit l'alcalde-, hem encarregat el projecte de millora de la mobilitat a la ronda Ibèrica, al novembre el tindrem i després farem les actuacions”, ha explicat. Juan Luis Ruiz ha avançat també que “hem encarregat una avaluació del pla de pacificació de centre, perquè sabem que hi ha alguns punts que generen problemes”. En aquest sentit ha mostrat la voluntat del govern de fer un nou pla de mobilitat urbana sostenible, “però bé, amb consens, sense pressa”.

Precisament el diàleg i el consens ha estat un dels trets destacats en la valoració de la gestió dels primers tres mesos. Iolanda Sánchez creu que “s'ha deixat notar un nou tarannà. Hem mantingut, des del primer dia, diàleg permanent amb les entitats per solucionar els problemes que viu la gent, allò que és més quotidià”. La segona tinenta d'Alcaldia considera que “la mobilitat era un desastre i el que demanava la gent era sentit comú”.

Planificar el futur de la ciutat

Pel que fa a la planificació del futur, el govern municipal aposta per impulsar l'economia blava, aprofitant el llegat que la celebració de la regata prèvia de la Copa Amèrica a Vilanova i la Geltrú. “Volem ser una ciutat de referència en esports nàutics”, diu l'alcalde, i la primera tinenta d'alcaldia reforça, apostant per “obrir la ciutat a les oportunitats de futur”. Iolanda Sánchez considera que la Copa Amèrica “ha estat un esdeveniment en què s'ha bolcat la ciutadania per posar al mapa del món la ciutat de Vilanova i la Geltrú”.

En la relació d'accions destacades en els primers tres mesos de gestió per millorar la vida quotidiana de la ciutadania hi ha també la substitució de més de 2.000 bombetes de l'enllumenat públic, la creació d'una comissió de treball transversal per a la millora de la convivència a Vilanova i la Geltrú, l'acord per construir 196 habitatges de protecció oficial, el retorn al centre del mercat ambulant del dissabte, i la intervenció per renaturalitzar l'espai protegit de la Platja Llarga.

En els projectes que contribueixen a posar les bases pel futur de Vilanova i la Geltrú hi destaquen també la creació del consell assessor del Pla Estratègic, la creació de la comissió especial per redactar el nou Pla General d'Ordenació Urbanística i el replantejament del Clúster de Desenvolupament Econòmic.

Treballant en el pla de mandat

La valoració dels màxims responsables del govern municipal dels primers dies al capdavant de l'ajuntament de VNG és positiva, “com a govern ens sentim satisfets de la feina feta”, afirma Ruiz, i explica que “en els pròxims mesos iniciarem el debat entorn del pla de mandat, que no deixa de ser el full de ruta; establirem el que volem impulsar els propers anys”. Per Iolanda Sánchez, l'experiència està sent “molt positiva, internament ho estem fent de manera diferent posant l'accent en la coordinació, en el treball transversal que s'havia perdut”.

El calendari de treball del govern municipal pels pròxims mesos implica aprovar primer la proposta d'ordenances per l'any 2024 i després el pla de sanejament econòmic, obligat pel tancament amb un dèficit de gairebé tres milions d'euros l'any 2022. “Estem obligats a fer un pla de sanejament i aquest pla ens marcarà els criteris -anuncia l'alcalde-, quan el tinguem, podrem començar a treballar en el futur pressupost, que estarà molt condicionat, perquè no podem demanar préstecs, l'únic que podem demanar és per retornar el dèficit que s'ha generat”. L'alcalde ha posat de manifest les ganes del govern de treballar per Vilanova i la Geltrú “amb diàleg, transparència i, sobretot, també amb molta humilitat”.

Consulta el document de balanç dels 100 dies de govern AQUÍ.

El retorn als dos carrils per sentit, una de les accions dutes a terme

El retorn als dos carrils per sentit, una de les accions dutes a terme

Gerard Llobet, Juan Luís Ruiz i Iolanda Sánchez

Gerard Llobet, Juan Luís Ruiz i Iolanda Sánchez

La millora de la vida quotidiana, un dels objectius del govern

La millora de la vida quotidiana, un dels objectius del govern

En marxa projectes per planificar el futur de VNG

En marxa projectes per planificar el futur de VNG

Reforç destacat en la recollida d'escombraries i la neteja

Reforç destacat en la recollida d'escombraries i la neteja

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració