Menú

Declaració de suport i solidaritat davant l'emergència humanitària al Magreb per catàstrofes naturals

Comparteix:
18/09/2023 21:41

Procés de consulta pública per a la reforma de la norma que permet a la companyia d'aigües avançar en la digitalització  dels comptadors

El ple de l'Ajuntament ha obert la sessió ordinària del mes de setembre amb la lectura d'una declaració extraordinària en solidaritat amb les víctimes, desapareguts i damnificats pels efectes del terratrèmol del Marroc i la tempesta Daniel a Líbia. Ambdues catàstrofes naturals han deixat milers de morts i ferits amb conseqüències devastadores sobre infraestructures, serveis i poblacions senceres d'aquests dos països del Magreb.

La declaració manifesta el seu suport i la solidaritat amb la població del Marroc arran del terratrèmol del 8 de setembre i on s'han enregistrat més de 3.000 morts i milers de ferits. Igualment, es trasllada aquest suport i solidaritat amb el poble libi afectat pel pas de la tempesta Daniel el 10 de setembre passat. La declaració fa extensiu aquest suport i solidaritat a les comunitats marroquines i líbies de Vilanova i la Geltrú i dedicarà una aportació econòmica a través de les partides de cooperació municipals per contribuir amb aquests recursos a la reconstrucció de les ciutats afectades.

Reglament a consulta pública

El govern ha aprovat sotmetre a consulta pública prèvia la modificació del Reglament regulador del Servei Municipal d'Abastament d'Aigua Potable. L'objectiu de la modificació és el d'actualitzar el reglament vigent per a habilitar la Companyia d'Aigües a promoure els canvis de titularitat dels comptadors en el procés de digitalització de la xarxa per a una gestió d'aquesta més eficient. El cost d'aquesta progressiva substitució dels comptadors no es reflectirà en les tarifes dels abonats i ajudarà a la progressiva extinció dels contractes d'aforament.

L'actualització ha de permetre a la Companyia d'Aigües abordar les necessitats actuals de servei. Si no pot fer efectiva aquesta substitució dels contractes d'aforament es dificulta completar els processos de modernització i eficiència de xarxa, i fa també més complicat complir amb l'objectiu d'aconseguir un estalvi d'aigua i dels consums d'aquest recurs.

Aquests procediments d'informació i consulta pública s'efectuen a través del portal web de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (www.vilanova.cat), que serà l'eina que canalitzarà la recollirà de les opinions de la ciutadania, de les organitzacions veïnals i altres organitzacions i persones interessades que es considerin afectats per la futura norma. Ara s'obre el termini d'un mes per a la recollida de les diferents aportacions a comptar des de la publicació del text de la norma en el portal de transparència.

En la mateixa línia el ple ha aprovat també obrir un procés de consulta pública prèvia a la tramitació d'una modificació de l'Ordenança reguladora de les connexions de les xarxes privades de clavegueram a les xarxes públiques de Vilanova i la Geltrú. Una norma que porta vigent des de fa gairebé vint anys i que necessita una actualització per donar resposta a les diferents casuístiques i condicionants tècnics.

Dues Intervencions ciutadanes

Jesús Seguido García, membre de la junta de l'Associació de Veïns del Prat de Vilanova, ha intervingut en la sessió del ple municipal per defensar la demanda d'una connexió segura per a vianants i bicicletes a la C-246a entre Vilanova i la Geltrú i Cubelles. El text de la moció, que ha estat aprovada amb la unanimitat de tots els grups municipals, demana sol·licitar a la Diputació de Barcelona, titular de la carretera C-246-a, la realització i execució d'un projecte d'itinerari de vianants i carril bici segregat entre l'avinguda de la Torre del Vallès i l'avinguda del Terme, al municipi de Cubelles, per afavorir la mobilitat sostenible i la connexió interurbana i urbana dels nuclis de Cubelles, Santa Maria, el Prat de Vilanova, Santa Llúcia i fins a la connexió amb la trama urbana de Vilanova i la Geltrú.

La segona de les intervencions ciutadanes en el ple ha estat la de Magda Domingo en representació de l'Associació Cultural Ateneu Vilanoví que ha defensat la moció contra la celebració de la Copa Amèrica a Vilanova i la Geltrú, moció que ha estat rebutjada amb els vots en contra de la resta dels grups municipals.

Avaluació de polítiques públiques

També ha estat aprovada la moció del grup municipal Transformem Vilanova i la Geltrú, amb els vots del grup proposant, el Govern i ERC, per a la creació d'una unitat municipal d'avaluació de polítiques públiques. La proposta insta a la creació d'una estructura o oficina que impulsi la recollida de dades i indicadors qualitatius i quantitatius de les polítiques públiques. El Govern s'ha posicionat a favor de la moció, ja que segons ha explicat el regidor Gerard Llobet, és previst executar totalment o parcialment en el decurs del mandat.

Una segona moció del grup municipal de Transformem Vilanova i la Geltrú, aprovada en aquest cas amb els vots a favor del Govern i el grup municipal de Junts per Catalunya, obre la porta a estudiar habilitar una platja de la ciutat accessible als gossos, entre el 15 de maig i el 15 de setembre, que pugui ser operativa durant la temporada d'estiu del 2024.

Nou reglament per la Defensora

S'ha aprovat per unanimitat la moció per crear una comissió que impulsi la modificació del Reglament de la Defensora de la Ciutadania tot obrint de debat obert, públic i presencial amb les entitats i associacions de veïns, per recollir les demandes i propostes respecte a la modificació de l'actual reglament.

El Mercat ambulant de Mar del divendres.

Amb la unanimitat del ple municipal s'ha aprovat la moció del grup municipal d'ERC per ampliar el perímetre del mercat ambulant dels divendres a Mar tot fent créixer el nombre i la tipologia de les parades del mercat ambulant de mar dels divendres que actualment és de 15 parades. La regidora de Mercats Municipal, alimentació i Consum, Eva Bolaño, ha explicat que la conjuntura per aquest creixement del nombre de parades és favorable perquè hi ha 24 peticions de paradistes que voldrien optar a ocupar alguna de les places en el futur mercat del divendres.

El govern i els  grups municipals d'ERC, Junts, Transformem Vilanova han donat suport també a la moció del grup del Partit Popular per a la millora del manteniment de la via pública tot confeccionat un calendari d'actuacions al carrer durant l'any 2024, així com campanyes informatives a la ciutadania i als centres educatius i millorar la resposta de l'ajuntament a les demandes de la ciutadania sobre els desperfectes a la via pública. El grup municipal de la CUP s'ha abstingut en la votació d'aquesta moció.

La moció per declarar nul·la l'adhesió de Vilanova i la Geltrú a l'AMI, Associació de Municipis per la Independència s'ha aprovat amb els vots del grup municipal proposant, el Partit Popular i el grup municipal del Partit dels Socialistes. El grup municipal de Vilanova en Comú-Podem, ha optat per l'abstenció. També s'ha abstingut el grup municipal de Transformem Vilanova i la Geltrú i han votat en contra dels grups d'Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i la CUP.

la intervencio de Jesús Seguido García, de l’Associació de Veïns del Prat de Vilanova

la intervencio de Jesús Seguido García, de l’Associació de Veïns del Prat de Vilanova

Magda Domingo ha intervingut al ple e representació de l'Associació Cultural Ateneu Vilanov

Magda Domingo ha intervingut al ple e representació de l'Associació Cultural Ateneu Vilanov

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Alcaldia i protocol, Espai públic, Grups municipals, L'Ajuntament, Mercats, Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració