Menú

Reforç del servei de la neteja i recollida de residus durant la Copa Amèrica

Comparteix:
08/09/2023 14:29

Es concentraran les actuacions en els sectors amb major afluència de públic

Vilanova i la Geltrú està preparant un dispositiu suplementari per a la recollida de residus durant la setmana vinent amb motiu de la regata preliminar de la Copa Amèrica en aigües de Vilanova i la Geltrú. El servei de neteja i recollida de residus es reforçarà amb un increment d'operaris i vehicles coincidint amb la celebració d'aquest esdeveniment.

La cobertura del servei mobilitzarà 21 operaris i 16 vehicles entre camions de recollida de les diferents fraccions de residus, furgonetes, escombradores, un tractor garbelladora i una camioneta de ciaxa oberta. S'ha previst la instal·lació i posterior retirada de més contenidors i bujols, a més a més de les illes de contenidors ja existents.  Amb aquest increment es preveu absorbir els residus que es generaran en els diferents espais que ocuparan espectadors i públic assistent a les activitats de la regata en els dos espais habilitats, l'espai i centre d'activitats (race village) i la zona d'espectadors (platja de Ribes Roges). En aquests espais s'hi ubicaran fins a sis bateries completes de contenidors amb les cinc fraccions de residus.

El servi de recollida s'ha reestructurat per poder absorvir tot l'increment en el volum de deixalles que generarà l'esdeveniment. Això comportarà mobilitzar 5 camions i els respectius conductors per cadascuna de les fraccions de residus a recollir: orgànica, envasos, vidre, paper i rebuig. A aquests vehicles cal sumar altres camions i furgonetes per poder completar la instal·lació de contenidors i bujols i atendre potencials desbordaments. Durant tota la setmana tres vehicles escombradora seran els responsable d'esbandir a primera hora del matí tots els espais de la plaça del Port. Torre Blava, passeig Marítim, passeig Ribes Roges, Dic de Ponent.

La platja de Ribes Roges serà un dels espais on es preveu una gran afluència de públic. La seva privilegiada situació al davant de l'espai dedicat al camp de regates concentrarà centenars d'espectadors farà necessari incrementar les actuacions per al manteniment de la zona de bany. Hi actuaran furgonetes amb caixa oberta per a la recollida de bujols i papereres amb residus sòlids. De forma excepcional intervindrà el servei de tractor i garbelladora.

L'actuació de sedassar la sorra de la platja amb l'ús d'aquest tractor ha passat a ser una forma esporàdica de neteja de la platja. L'ús continuat de la garbelladora fragmenta l'estructura i mida de la sorra. Aquesta acció seguida del tamisat acaba esmicolant la sorra, tot fent-la més lleugera. La conseqüència d'això és que les ventades i temporals la mouen de lloc i traslladen amnb major facilitat. Per aquesta raó el pas del garbell metàl·lic es restringueix a episodis molt acotats en el temps i únicament quan es necessari i imprescindible pel volum o tipus de residus a recollir.

Jardineria de manteniment

El servei de jardineria també ha previst un reforç del servei durant els dies previs i durant la regata. En les jornades prèvies es concentrarà l'activitat en completar les tasques d'endreça i manteniment dels espais verds de la zona litoral, així com reforçar la poda i desbrossament d'aquestes zones enjardinades. A conseqüència del decret de sequera no ha estat possible completar cap intervenció en materia de jardineria ornamental per a la decoració dels espais específics que acollen les activitats com la plaça del port.

Des de dimecres 13 i fins al dilluns 18 de setembre el nombre d'operaris treballant serà de 16 persones diàriament. En una jornada de feina habitual el servei es cobreix amb deu operaris de dilluns a divendres i sis operaris els caps de setmana. 

La garbelladora de la sorra de la platja

La garbelladora de la sorra de la platja

.

.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració